« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
SJAJNO

Piling od kave

Kava može puno više napraviti za vas osim razbuditi vas. Ova aromatična zrnca odlično poliraju kožu, potiču cirkulaciju, ali su korisna i za biljke

Napravite piling od kave
Napravite piling od kave (Arhiva)
Više o

kava

,

piling

Kao što ne možemo bez jutarnje kave, tako ne bismo trebali ni bez adekvatne njege kože cijelog tijela. Jedan od ključnih beauty koraka za lijepu kožu jest piling koji uklanja mrtve stanice kože i nečistoće iz pora te je tako oslobađa nakupljenog 'tereta', vraća joj zdravi sjaj i čini je nevjerojatno glatkom.

Zašto je dobar piling od kave?

Pilinzi su posebice korisni zimi jer topao, suh zrak u ugrijanim prostorijama može isušiti našu kožu pa se ona počinje perutati. Iako ih ima u svakoj trgovini, piling lako možete napraviti od sastojaka koje već imate kod kuće - šećer, sol, neko prirodno ulje poput maslinovog ili pak talog od kave.

Piling od kave neizostavan je u njezi kože i to zbog glavnog sastojka - kofeina koji pospješuje prokrvljenost kože i stanicama osigurava bolji dotok hranjivih tvari.

Osim toga, kava je bogata antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i tako usporavaju starenje. Evo još nekih razloga zbog čega je omiljen u beauty rutini mnogih žena:

· poboljšava cirkulaciju

· potiče drenažu

· sprječava upale

· koži vraća blistavost

· ublažava otečenost

· poboljšava teksturu kože

· smanjuje vidljivost celulita, bora i ožiljaka

· pomaže u liječenju akni

Kako koristiti piling od kave?

Piling od kave radi se od svježe mljevene kave (suhe) ili taloga kave koji je ostao nakon kuhanja turske kave. Iako je koristan za svaki tip kože, nemojte pretjerivati s korištenjem ako imate osjetljivu kožu jer se može javiti crvenilo i iritacija. Optimalno je pilingom od kave istrljati lice i tijelo jednom tjedno, prije ili tijekom tuširanja, laganim kružnim pokretima.

Nadalje, koža na licu i na ostatku tijela se razlikuje - jedna je tanja i osjetljivija, a druga deblja i izdržljivija. Zato pilinge od kave treba prilagoditi dijelovima tijela, dodajući im sastojke koje će ih dodatno nahraniti i umiriti.

Za lice koristite piling od sitno mljevene kave, a za tijelo će poslužiti i ona krupnije mljevena.

11.12.2020. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.12.2020. 17:08
    e ovo je dobro
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh