« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
SAVJETI

Pilates treba svakome

Pilates jača muskulaturu na svim razinama te objedinjuje mentalne i fizičke elemente kako bi nas pripremio za svakodnevne izazove

Pilates je svima koristan
Pilates je svima koristan (Arhiva)

Vježbanje je svakodnevna potreba modernog čovjeka, jer nismo napravljeni da bi sjedili po cijele dane. No, neki treninge uzimaju prilično doslovno, ali zato je tu jedan od boljih - pilates.

Naime, problem s intenzivnim treninzima poput dizanja utega i trčanja je da mišići postaju jači, ali istovremeno kraći i čvršći zbog čega se smanjuje raspon pokreta.

Pilates jača muskulaturu na svim razinama te objedinjuje mentalne i fizičke elemente kako bi nas pripremio za svakodnevne izazove. 

Kome je namijenjen - pilates je dobar za sve, bez obzira imate li 10 ili 70 godina jer jača temeljnu snagu, povećava balans i koordinaciju te smanjuje stres. Vježbe su odlične za trudnice, novopečene majke i muškarce koji su inače više fokusirani na izgradnju mišića zbog čega gube na fleksibilnosti. Kako je opterećenje ravnomjerno raspoređeno, pilates je dobar i za osobe koje imaju problema sa zglobovima.

Trening za um i tijelo - pilates je trening za cijelo tijelo i polazi od činjenice da su svi dijelovi tijela međusobno povezani. Vježbe su usredotočene na unutrašnje mišiće koji tijelo drže zajedno pa se povećava fizička snaga u cjelini. Uz izgradnju mišića, velika pozornost pridaje se istezanju zbog čega tijelo postaje sve fleksibilnije.

Snaga disanja - disanje je sastavni dio vježbi u sklopu pilatesa i pomaže nam da izdržimo napor i kontroliramo pokrete. Tehnika disanja odnosi se na udisaje kroz nos i izdisaje kroz usta. Pritisak koji pritom nastaje pomaže nam da dovedemo tijelo u odgovarajući položaj.

Stoga, krenite polako, ali uporno...

08.03.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh