« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
NAJAVA

PIL warmup party i interview Johna Lydona na Radiju 808

Sredinom tjedna, točnije u srijedu, 5. lipnja u 11 sati Radio808 emitirat će ekskluzivan intervju sa Johnom Lydonom

Zagrijavanje za PIL počinje
Zagrijavanje za PIL počinje (Arhiva)
Više o

John Lydon

,

intervju

,

Public Image Ltd

,

Radio 808

,

warm up

U srijedu, 12. lipnja John Lydon i njegovi Public Image Ltd održat će u Tvornici kulture svoj premijerni hrvatski nastup. Zagrijavanje za koncert istinskih glazbenih institucija održat će se u subotu, 8. lipnja kad će u Tvornici nastupiti zagrebački punk rock kazačok prvaci Cherkezi United koji se u posljednje vrijeme probijaju na našoj klupskoj sceni svojim eksplozivnim nastupima.

Priča o Cherkezima počinje na jednom tulumu 2006. godine; Aleksandar Paščenko, za prijatelje Sale, upravo se vratio iz Moskve gdje bio u posjetu rodbini i sa sobom donio kompilaciju dječjih pjesama, nekada poznatih djeci širom bivšeg SSSR-a. Društvo, mahom iz pankerskog miljea, oduševljeno je veselim melodijama i umilnim dječijim glasićima te nije dugo prošlo dok se netko nije sjetio kako bi bilo zabavno svirati iste pjesme u punk rock stilu.

Počela su se smišljati i živopisna imena, a najveće ovacije dobio je urnebesni prijedlog da bend nosi naziv po ratničkom narodu, čuvenim konjanicima sa Kavkaza - Čerkezima. Sasvim uobičajena priča sa tuluma, sa neobičnim obratom - bend je doista formiran, a već sredinom 2007. izdaje album "Kuda poshol" sa 10 pjesama na ruskom jeziku, pod okriljem doajena underground scene Zdenka Franjića i njegove etikete "Slušaj najglasnije". Cherkezi United donose svježinu na hrvatsku scenu svojim neobaveznim i zabavnim stilom koji sami nazivaju "punk rock kazačok"; zaboravljene dječije i našoj publici uglavnom nepoznate tradicionalne ruske pjesme dobivaju novi život pogonjene koktelom punkerskih riffova i plesnih ska ritmova.

Kuriozitet sviranja pjesama na ruskom jeziku kao i činjenica da se radi o prvom hrvatsko-ukrajinskom bendu donose dosta pozornosti, te je u dva navrata snimljen i prilog za emisije HRT-a. Slijede nastupi po klubovima i festivalima širom Hrvatske, no bend prate uobičajeni problemi sa postavom te dolazi i do pauze u radu u trajanju od godinu i pol. Ponovo okupljanje slijedi početkom 2010. godine, u postavi koja se održala do danas.

Nakon koncerta slijedi punk rock slušaonica u režiji DJ-a Little Goge.

Cijena ulaznice je 20 kn, a mogu se kupiti na blagajni Tvornice.

RADIO808 INTERVIEW S JOHNOM LYDONOM

Sredinom tjedna, točnije u srijedu, 5. lipnja u 11 sati Radio808 emitirat će ekskluzivan intervju sa Johnom Lydonom. U emisiji Late Breakfast na www.radio808.com otkrijte kako je Lydon postao Rotten I što je sve otkrio novinaru Denisu Murkoviću u jednom od najzabavnijih intervjua ove godine.

ULAZNICE

Ulaznice za koncert grupe PiL koštaju 170 kn. Cijena na dan koncerta iznosi 190 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)

  • Churchill shopovi: Avenue Mall, City centar, Arena centar

  • Punkt (Branimir centar)

  • Daily News (Prolaz podhodnik)

  • Eventimova prodajna mjesta I www.eventim.hr

  • www.entrio.hr

04.06.2013. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh