« Život
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
OPREZNO ...

Phubbing uništava moderne veze

Spadate li u one koji imaju stalno zalijepljen mobitel za ruku? E, to vam se zove phubbing i moglo bi biti kobno za vašu vezu

Najgora moguća varijanta - mobitel u krevetu
Najgora moguća varijanta - mobitel u krevetu (Shutterstock)
Više o

smartphone

,

phubbing

,

moderne veze

Phubbing je naziv za opsesivno korištenje mobitela u svim situacijama, a stručnjaci upozoravaju da takvo ponašanje čini ljude depresivnima, a naročito loš utjecaj ima na moderne ljubavne veze. 

Naime, phubbing se definira kao mjera u kojoj koristimo mobitel tijekom zajedničkog vremena s partnerom. Istraživanje je pokazalo da u slučaju da partner misli da je žrtva ovog fenomena izaziva sukobe i time snižava razinu zadovoljstva vezom i životom. 

Na kraju cijele priče stoji prilično sumorna stvar - depresija kao posljedica partnerovog prekomjernog korištenja mobitela. 

Istraživanje je pokazalo da se čak 46 posto ispitanika tako osjećalo zbog partnera koji je opsjednut korištenjem mobitela, 37 posto ih je bilo depresivno, a 23 posto je priznalo da je to izazivalo sukobe u vezi.

Tek 32 posto ispitanika reklo je da je zadovoljno svojom vezom, što daje stravično velikih 68 posto nezadovoljnih u vezi. 

Stoga, kad ste s partnerom ... nema mobitela. Niti vi, niti on/a, a još manje zajedno.

04.10.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh