« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
WOW!

Photomath osigurao 23 milijuna dolara

Tvrtka Photomath osigurala je 23 milijuna dolara za nastavak razvoja svoje istoimene aplikaciju za učenje matematike koja po podacima tvrtke ima više od 220 milijuna preuzimanja

Photomath
Photomath (Arhiva)
Više o

PhotoMath

Damir Sabol je to objavio na virtualnoj konferenciji za medije, ističući da su investitori iz Silicijske doline.

Photomath je besplatna aplikacija i jednostavna za upotrebu, koja djeluje kao digitalni instruktor matematike i pomaže učenicima i roditeljima u rješavanju matematičkih zadataka. Zadatak može biti napisan ručno ili računalno, a aplikacija koristi računalni vid, umjetnu inteligenciju i strojno učenje kako bi riješila zadatke.

"Ova investicija je za nas vrlo važna, a iako time Photomath još nije postao poslovni 'jednorog', potencijal tržišta za to postoji, a iako to nije lako na dobrom smo putu", naglasio je Sabol, dok je na pitanje dobivaju li time ulagači vlasnički udjel od 10 posto u Photomathu odgovorio da to ne komentiraju.

Tome je dodao da je trenutni njegov i udjel osnivača oko 50 posto, te da se ti udjeli smanjuju i s investicijama drugih, pri čemu je otkrio i da i zaposlenima daju mogućnost stjecanja udjela u tvrtki, te da je do sada, tj. u sedam godina od pokretanje u razvoj aplikacije s ovom novom investicijom uloženo ukupno oko 40 milijuna dolara.

Rekao je i da se osim ukupnih 220 milijuna preuzimanja aplikacije u svijetu, oko 10 milijuna korisnika aktivno njome služi svaki mjesec, kao i da je tržišni potencijal u milijardu učenika koji moraju učiti matematiku.

Oko 50 posto korisnika su srednjoškolci, oko 20 posto osnovnoškolci, a ima i dosta studenata i nastavnika te oko 7 posto roditelja koji time žele pomoći djeci u učenju, dok im je među tržištima najjače SAD sa 25 posto korisinika, zatim Rusija sa njih 12 posto, a 'jaki' su i u Indoneziji, Brazilu, Italiji i praktički u cijelom svijetu. U Hrvatskoj, kako je kazao, na žalost nemaju veliki postotak korisnika.

S obzirom na ulagače iz Kalifornije, na konferenciji za medije se javio partner u fondu Menlo Ventures JP Sanday, koji je osim pohvale za aplikaciju istaknuo i da su oduševljeni Sabolovim opsežnim znanjem u području strojnog učenja i mobilnih tehnologija.

"Kada se suočio s nemogućnošću da svojim sinovima pomogne u domaćoj zadaći iz matematike, iskoristio je svoje iskustvo i stručnost da stvori Photomath i riješi problem, i sada te probleme slično može riješiti milijuni ljudi u svijetu", kazao je Sanday.

18.02.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh