« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Phelps između dvije ljepotice

Osvajač osam zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu ima buran ljubavni život

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Phelps

,

Amanda Beard

,

Lily Donaldson

Kineski tabloidi olimpijca Michaela Phelpsa povezuju sa čak dvije djevojke, iako on to u potpunosti negira. Prema pisanju tamošnjih novina, Phelps je navodno u vezi s olimpijskom pobjednicom u plivanju Amandom Beard te s modelom Lily Donaldson, koja je uvrštena među deset najboljih svjetskih top modela, piše Index.hr. Međutim, Phelps sve opovrgava te naglašava kako jedino što on radi je trenira, sluša glazbu i popravlja svoj automobil.

Vožnja u pijanom stanju

Izgleda da je Michaelu Phelpsu vrijednost među ženama porasla otkako je postao drugi najtrofejniji olimpijac svih vremena - dosad je osvojio ukupno četrnaest zlatnih medalja i dvije brončane, a samo dvije medalje ga dijele od rušenja olimpijskog rekorda koji je davno postavila nekadašnja sovjetska gimnastičarka Larisa Latinjina koja je nastupom na trima OI osvojila čak osamnaest olimpijskih odličja.

Phelps je samo ove godine zaradio oko šest milijuna dolara od sponzorskih ugovora, od čega je jedan milijun Speedova nagrada za postignute uspjehe u Pekingu. Veliki proizvođač sportske opreme Nike Phelpsa već neko vrijeme pokušava oteti Speedu, ali oni ga ne daju - Speedova odijela, u konstrukciji kojih je sudjelovala i američka Agencija za istraživanje svemira, popularna NASA, za Phelpsa su rađena po mjeri, a ista tvrtka godišnje troši milijune na istraživanja amo kako bi Phelpsu pomogli da bolje pliva.

Michael Phelps se, međutim, ne može podičiti sretnim djetinjstvom - svi koji ga poznaju tvrde kako je oduvijek bio malo divlji i bezobrazan. Phelps je 2004. godine na ulicama rodnog Baltimorea uhvaćen kako vozi u pijanom stanju te osuđen na osamnaest mjeseci uvjetnoga zatvora, nakon čega se pokajao i u potpunosti smirio.

Važnost obitelji

Phelps danas više ne pije već živi tipičnim sportskim životom i tvrdi kako slobodnog vremena uopće nema, kamoli za djevojke. Odrastao je u sportskoj obitelji, otac, profesor tjelesnog odgoja Phelpsa i njegove dvije sestre, također plivačice, napustio je kada je Michael imao samo devet godina, a Majka Debbie, kojoj je Phelps posvetio svoje medalje, nije znala što će s malim, nemogućim i hiperaktivnim Michaelom pa ga je poslala na - plivanje! I zvijezda je rođena.     (METRO)

22.08.2008. 19:15:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh