« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

Phat Phillie i Dj Cesar prije DJ Shadowa i Cut Chemista u Tvornici 9. veljače

DJ-i Phat Phillie i Cesar nastupit će kad predgrupa DJ Shadowu i Cut Chemistu na zagrebačkoj stanici velike “Renegades Of Rhythm” turneje u Tvornici kulture 9. veljače

DJ Cesar stiže u Tvornicu
DJ Cesar stiže u Tvornicu (LAA)
Više o

Tvornica kulture

,

DJ Cesar

,

Phat Phillie

DJ Cesar za ovu priliku sjest će u autu u Hannoveru i dovesti u Zagreb najfiniju selekciju vinila iz svoje godinama skupljane zbirke. Ovaj iskusni turntablist, čija je familija porijeklom iz Velike Gorice, godinama je radio u njemačkom uredu Def Jama i nastupao po brojnim europskim klubovima. Provjereno veliki fan DJ Shadowa i Cut Chemista udružit će za ovu priliku snage i vještine s Phat Philliejem, našim najistaknutijem hip hop aktivistom, DJ-em i radijskim urednikom koji je na sceni već više od dva desetljeća. Dakako, Phillie i Cesar odvrtit će "vinyl-only" set kao i Shadow i Chemist.

Dva gospodara gramofona donose u zagrebačku Tvornicu kulture turneju "Renegades Of Rhythm" posvećenu radu i nasljeđu velikog Afrike Bambaate, možda i najvažnijoj osobi u povijesti hip hopa. Na šest gramofona Shadow i Cut Chemist vrte isključivo vinile izvučene iz impresivne Bambaatine kolekcije od 40.000 ploča trajno pohranjenih u arhivi Sveučilišta Cornell. Ova dva iznimna DJ-a proveli su puno vremena kopajući po ogromnom broju ploča koje je Bambaataa puštao na svojim setovima da bi na kraju došli do selekcije koja se, uz njihove vanredne vještine, vraća u samo srce hip hopa, bazu, točku iz koje je sve počelo.

"Program koji izvodimo je višeznačan... Bambaataa kao izvođač, istražujući utjecaj njegovih klasika poput "Planet Rock", zatim Bambaataa kao kolekcionar s beatovima koji su definirali hip hop, te na kraju Bambaataa kao mirotvorac i snaga društvene promjene. Utjecao je na genracije diljem svijeta i osjećali smo obavezu da ovom učinimo dobro." - izjavio je tijekom planiranja nastupa DJ Shadow.

Njihove impresivne DJ vještine upotpunjene su vizualima koje je izradio njihov stari suradnik Ben Stokes.

Nastup u Tvornici kulture prvo je gostovanje ovih kultnih glazbenika u Hrvatskoj.

Ulaznice

Ulaznice u pretprodaji iznose 90 kn, a na dan koncerta 110 kn.

Službena prodajna mjesta:

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

23.01.2015. 10:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh