« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
bunt radnika

Pevecovi radnici štrajkaju u Zagrebu i Bjelovaru

Prema procjenama sindikata, za isplatu plaća radnicima treba 4,5 do 6 milijuna kuna

(Jure Mišković/CROPIX)

Slobodan pad Peveca prema propašću nemilosrdno se nastavlja. Sindikat trgovine Hrvatske jučer je Trgovačkom sudu predao zahtjev za stečaj s preustrojem, Grupa je već dugo izgubila pravo na kreditiranje, a počela je i pljenidba imovine.

Radnici Pevec grupe započeli su jutros štrajk ispred Pevecovog trgovačkog centra u Jankomiru, a u štrajku su i radnici centra u Bjelovaru.

Prema riječima predstvnika Sindikata radnika trgovine Nikole Šumana, ispred trgovačkog centra u Jankomiru štrajka više od stotinjak radnika Pevec grupe. U Bjelovaru je u štrajku pedesetak radnika.

Šuman ističe kako su se radnici Peveca odlučili na štrajk jer nemaju drugog da se izbore za isplatu zaostalih plaća za rujan i listopad kod poslodavca "koji očito ne vodi računa o svojim obvezama prema radnicima tako i prema interesima korisnika usluga Peveca".

Prema procjenama sindikata, za isplatu plaća radnicima Peveca sa svim doprinosima mjesečno treba 4,5 do 6 milijuna kuna.

Nedavno imenovan predsjednik Uprave Josip Baotić, koji je trebao poduzeće izvesti iz krize, jučer je podnio neopozivu ostavku. Čim je stekao uvid u poslovanje, shvatio je da Pevecu nema pomoći.

"Više se ne može privući zdravi kapital. Ovdje imamo tipičan primjer vođenja poslova u Hrvatskoj. Sve se obavljalo na izrazito neprofesionalan način", naveo je Baotić kao razlog svog odlaska s mjesta predsjednika Uprave.

02.12.2009. 09:22:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh