« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TUŽAN KRAJ

Pevec transporti d.o.o od danas i službeno u stečaju

Radnici će dobiti otkaz s otkaznim rokom od mjesec dana nakon čega će završiti na Zavodu za zapošljavanje

Predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin kaže da radnici nisu dobili plaće još od rujna
Predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin kaže da radnici nisu dobili plaće još od rujna (Leon Hribljan/Bjelovarski list/CROPIX)
Više o

Pevec

,

pevec trasnporti

,

Trgovački sud Bjelovar

,

tanasija marković

,

tomislav mrazović

,

miljenko gočin

Na trgovačkom sudu u Bjelovaru danas je proglašen stečaj tvrtke Pevec transporti d.o.o. koja je blokirana dulje od 60 dana, i to na iznos od oko 97 milijuna kuna.

Pevec transporti imaju 188 zaposlenih, uglavnom vozača, a stečajni postupak pokrenut je na zahtjev dijela radnika u studenom prošle godine.

Za stečajnog upravitelja određen je Tanasija Marković. Po riječima stečajnog suca Tomislava Mrazovića, knjigovodstvena je vrijednost Pevec transporta oko 53 milijuna kuna, dok su obveze tvrtke 72 milijuna kuna. Izvještajno ispitno ročište sudac Mrazović odredio je za 16. ožujka.

Nakon proglašenja stečaja radnici će dobiti otkaz s otkaznim rokom od mjesec dana, a potom će biti prijavljeni na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Potraživanja 188 zaposlenih kreću se između 30.000 kuna i 35.000 kuna po zaposlenom, izjavio je Hini predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin. No, to nisu i sva radnička potraživanja prema tvrtki jer je prije mjesec dana u njoj bilo zaposleno oko 290, a u rujnu prošle godine preko 350 ljudi, dodaje Gočin.

Radnici nisu primili plaće od rujna, a dnevnice još od lipnja prošle godine, pa sindikat sad nastoji utvrditi kolika su točno dugovanja tvrtke prema sadašnjim i bivšim zaposlenicima. Tvrtka od imovine ima samo 15 vozila, dok je sve ostalo bilo unajmljeno, a iz te imovine, kako nam je najavio stečajni upravitelj, trebalo bi podmiriti troškove stečaja i radnicima isplatiti tri plaće, kaže Gočin. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 16:40:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh