« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Pevec otvorio prodajni centar u Beogradu

Dugoročan je plan širenje po cijeloj Srbiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo, CROPIX)
Više o

Pevec

,

Pevec u Beogradu

Trgovački lanac Pevec otvorio je danas u Beogradu svoj prvi prodajni centar, a riječ je o investiciji vrijednoj 40 miliona eura, izvijestili su iz Peveca.

Centar se prostire na 40.000 četvornih metara, a u asortimanu ima više od 100.000 artikala, među kojima su svoje mesto našli i proizvodi iz Srbije.

U beogradskom prodajnom centru posao je našlo 300 djelatnika, čime će se broj zaposlenih u okviru Pevec Grupe povećati na 4000. Dugoročni plan kompanije je izgradnja još jednog prodajnog objekta u Novom Beogradu, a potom i širenje na području čitave Srbije.

Predsjednik Pevec Grupe Zdravko Pevec istaknuo je kako otvaranje prodajnog centra u Beogradu drže vrlo isplativom greenfield investicijom, ali ujedno i prvim korakom u ekspanziji širenja Grupe na tržište Srbije. Dodao je kako im je plan biti prisutni u svim većim gradovima u Srbiji.

Suradnju sa proizvođačima u Srbiji Pevec je ocijenio odličnom navodeći kako trenutačno sarađuju sa njih 150.

Angažiranjem domaćih dobavljača otvaraju se vrata izvozu, jer se ta roba automatski uvodi i u njihove objekte u svim zemljama u kojima posluju, istaknuo je Pevec.

U sastavu Pevec Grupe posluje 12 poduzeća, od kojih je šest u Hrvatskoj, a ostalih šest u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, a sada i u Srbiji.

Grupa će nastaviti sa izgradnjom prodajnih centara u svim gradovima sa više od 100 tisuća stanovnika, a zatim planira izgradnju manjih centara u prostorno odgovarajućim gradovima. (hina/metro-portal)

18.12.2008. 14:26:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh