« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Petarde ne treba potpuno braniti djeci?!

Njemačka organizacija za sigurnost u domu i sprječavanje nesreća roditeljima ipak savjetuje da nadziru jedno po jedno dijete, umjesto nekoliko njih odjednom

Samo pod nadzorom, naravno
Samo pod nadzorom, naravno (Arhiva)
Više o

djeca

,

petarde

,

pirotehnika

Od pirotehnike se najčešće ozlijede djeca, no, njemački stručnjavci tvrde kako djeci ne treba u potpunosti zabraniti doticaj s pirotehnikom jer im time ona postaje još privlačnijom.

Umjesto potpune zabrane, djeci treba omogućiti pristup pirotehničkim sredstvima - uz nadzor roditelja. Pod njihovim budnim okom i na nezapaljivoj površini mogu ih koristiti čak i najmlađi uzrasti.

Njemačka organizacija za sigurnost u domu i sprječavanje nesreća roditeljima ipak savjetuje da nadziru jedno po jedno dijete, umjesto nekoliko njih odjednom.

Djeca mlađa od šest godina trebala bi ostati u zatvorenom i vatromete promatrati s udaljenosti, kroz zatvoreni prozor. Ukoliko mališani ipak idu van gledati eksplozije, trebali bi nositi nezapaljivu odjeću bez kapuljača, u koje bi pirotehnika mogla upasti.

Prema podacima hrvatske policije, od 15. prosinca prošle do 8. siječnja ove godine, od uporabe pirotehničkih sredstava ozlijeđene su 34 osobe, od kojih osam teško. Najčešće žrtve su djeca, ozlijeđeno ih je 21, uključujući petoro teško.

20.12.2017. 12:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh