« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Ajme majko!

Petarda na Wembleyju, katastrofalna kockasta obrana

Uvjerljivo najbolji igrač Hrvatske je Runje, koji je spriječio potpuni potop

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Frank Lampard

,

Steven Gerrard

,

Engleska - Hrvatska

Slaven Bilić odlučio se protiv Engleske na teren od prve minute poslati Dinamovog napadača Mandžukića koji bi trebao igrati na desnom krilu, dok je u sastav na lijevom boku ušao Nikola Pokrivač.

Pranjić će se tako po prvi puta u reprezentaciji okušati na svojoj prirodnoj poziciji u veznom redu, a na Ćorlukinom mjestu će zaigrati Darijo Srna.

Puno posla u srcu veznog reda i teška borba s engleskim zvjezdama očekuje Niku Kranjčara i Ognjena Vukojevića.

Capello nije iznenadio početnim sastavom.

Susret sudi Alberto Undiano (Španjolska).

Sastavi:

Engleska: Green; Johnson, Upson, Terry, Cole - Lennon, Barry, Lampard, Gerrard - Rooney, Heskey. U tom će sastavu engleska reprezentacija startati protiv Hrvatske.

Hrvatska: Runje; Srna, Križanac, Šimunić, Pokrivač - Mandžukić, Vukojević, Kranjčar, Pranjić - Da Silva, Olić

Već nakon 7 minuta Hrvatska gubi 1:0, gol je dao Lampard iz penala koji je, uobičajeno trapavo, skrivio Šimunić.

Runje je obranio sjajnu priliku Engleza, no propuh na lijevoj strani omogućio je Lennonu ubacivanje na drugu stativu, gdje je Gerrard rutinski zakucao za 2:0 u 17. minuti.

Hrvatska se nakon drugog gola napokon oslobodila pritiska, ali zapravo jedini koje se od naših vidi na terenu su Kranjčar i Mandžukić, koji se trude i pokušavaju. Tragično je da Englezi ne igraju posebno kvalitetno, nego su dvije individualne gluposti uzrokovale golove.

Runje se iskazao u 27. minuti, obranivši topovski udarac Lamparda iz slobodnog udarca s dvadesetak metara. U 34. minuti skinuo je zicer Lennonu, spriječivši već treći siguran gol.

U zadnje dvije minute Runje je skinuo još dvije sigurne lopte s nogu Heskeya, a drugi mu je put engleski napadač ušao i nogom u prsa, no naš je golman bez ikakve konkurencije uvjerljivo najbolji igrač na terenu.

O igri Hrvatske u prvom poluvremenu najbolje govore dva prilično porazna podatka: 0 udaraca prema golu i 5 prekršaja.

Početak drugog poluvremena donio je angažiraniju igru naših u napadu, uspostavili su ravnotežu na terenu ulaskom Petrića i Rakitića, no tromost obrane dala je priliku za ubačaj koji je Lampard glavom pospremio s visine penala iza nemoćnog Runje.

Genijalci koji su tvrdili da Lampard i Gerrard ne mogu igrati zajedno nažalost nisu u pravu, jer Gerrard je u 68. minuti ubacio glavom uz standardnu shemu: kaos na lijevoj strani, ubačaj i gol.

Dvije minute kasnije Rakitić je na lijevoj strani promiješao Engleze, dodao do Eduardo koji je pucao prilično dobro, odbijanac je Petrić proslijedio do Mandžukića čiji je udarac golman ponovno odbio, a Eduardo je uspio zabiti za 4:1.

Odmah nakon toga je jedan kockasti navijač uletio u teren i zagrlio našeg Brazilca, a Bilić je izvukao Eduarda i zamijenio ga Klasnićem. Eduardo je odigrao junačku utakmicu, jer je unatoč salvi zvižduka s tribina pri svakom dodiru s loptom uspio zabiti.

No, Križanac je nakon samo par minuta vratio loptu Runji u teškoj situaciji, a do tada najbolji hrvatski igrač promašio je "ceo fudbal", dodao Rooneyu koji je zabio za petardu.

Hvala Bogu, utakmica je završila sa samo 5 golova u hrvatskoj mreži, a repovi ove katastrofe vući će se još dugo. Engleska je Hrvatskoj u dvije utakmice uvalila devet komada, nanijevši nam dva najteža poraza u povijesti.

09.09.2009. 20:51:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh