« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
KONCERTI

Petak je rezerviran za Vatru

Mala dvorana Doma sportova biti će svojevrsna kruna cijelog putovanja i svega što je Vatra kroz godine napravila.

Nakon aviona u Dom sportova
Nakon aviona u Dom sportova (Arhiva)
Više o

Dom sportova

,

koncert

,

grupa Vatra

23.10.2015. u Vatrinom će rokovniku ostati zlatnim slovima upisan pod "one važne datume", a svi koji žele biti dio priče, kročit će ovog petka u zagrebački Dom sportova.

Otprije poznati po izuzetnoj energiji i međusobnoj interakciji, s kilometrima live nastupa u nogama, svojoj će publici predstaviti presjek 16-godišnje karijere i hitova sa 7 studijskih albuma.

Mala dvorana Doma sportova biti će svojevrsna kruna cijelog putovanja i svega što je Vatra kroz godine napravila.

Nedavno obajvljeni album "Zmajevi na vjetru" na kojem se nalaze hitovi "Tango", "Saturn", "Kraj" i "Jantar" već su dobili pozitivne kritike, svrstavajući bend uz bok najvećim domaćim pop/rock izvođačima.

"Svojim sedmim albumom s novim pjesmama grupa Vatra definitivno ulazi u arenu često osporavanog, no izrazito zahtjevnog srednjostrujaškog popa i spremna je na sučeljavanje s najpoznatijim izvođačima te grane glazbe./ Svatko tko je bio na jednom koncertu ove grupe zna da je kilometraža od stotina raznih nastupa učinila svoje i da je Vatra koncertni bend izuzetne međusobne interakcije i energije..." - Zoran Tučkar (Muzika.hr)

"Sedmi album virovitičko-zagrebačkog sastava pokazuje da je band odlučio kapitalizirati popularnost singla 'Tango' i realizirati potentno ostvarenje za širu publiku. Istodobno to je i prodor Vatre u vrh hrvatske rock scene./ Deset Vatrinih pjesama na albumu 'Zmajevi na vjetru' predstavlja de facto ulazak na rock pozornicu u Hrvatskoj gdje već desetljećima stoluju isti bendovi." - Bojan Mušćet (Tportal)

"Jer, Vatra je sedmim albumom definitivno ušla u kategoriju TBF-a i Hladnog piva, bandova koji su: a) svirački (koncertno) sjajni; b) zavidnog diskografskog „prolaznog vremena", c) neupitne vertikale onog što bi trebalo zvati (nimalo pejorativno)mainstreamom. Uostalom na albumu se nalazi megahit „Tango" koji je ne samo potvrđena uspješnica već i najbolji dokaz visoko podignute ljestvice kvalitete kojim je Vatra zapravo zadužila cijelu scenu." - Zlatko Gall (Slobodna Dalmacija)

Vatri će se na pozornici pridružiti i ovogodišnji pobjednici Karlovačko RockOff-a, bend Gretta koji iza sebe imaju Porin za najbolji duet, te hit singlove "Malena", "Sreća, "Sjaj", "Daleko je".

19.10.2015. 12:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh