« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
NEMA LABAVO

Pet vrsta otrovnih ljudi kojih biste se trebali riješiti

Recite doviđenja ljudima koji na putu stoje vašem emocionalnom miru i duševnom spokoju

Zadržite samo dobre ljude oko sebe
Zadržite samo dobre ljude oko sebe (DeviantArt)
Više o

toksični odnosi

,

otrovni ljudi

Naš karakter sličan je pet osoba s kojima se najčešće družimo. Ako su oni nervozni, teško da ćemo mi biti bolje volje.

Ako smo okruženi ljudima koji se stalo usredotočuju na ono negativno, to će malo pomalo iz nas isisati sve pozitivne emocije i pretvoriti nas u njima sličan karakter.
Svi smo ih već susretali i uvjerili smo se da nas čine nervoznima, razražljivima i iscrpljenima, a često ih možemo svrstati u sljedeće kategorije:

1. Tračer
Mora znati sve o svakome. Svojim pitanjima vam se zavlači pod kožu i ne znate što je gore, kad zabija nos u vaše poslove ili kada vas muči neželjenim informacijama o drugima. Ako vas vide u društvu osobe koja se često bavi tuđim poslovima, i samo ćete steći sličnu reputaciju. Razmislite koliko vam u životu treba osoba koja baš ništa ne može zadržati za sebe.

2. Manipulator
Jako dobro zna što želi i kako to dobiti, a da ga pritom nije briga za to koga će usput povrijediti. Najčešće manipulira vašim emocijama, izigrava žrtvu i nabija vam osjećaj krivnje. Što je najgore od svega, često nije ni svjestan da to radi. Ako se družite s osobom i cijelo vrijeme sebi morate nešto uskraćivati kako bi ona bila zadovoljna, kakvu vi emocionalnu korist imate od toga?

3. Sudac
Osuđuje sve što se ne slaže s njegovim (često puta ograničenim) mišljenjem. Nemoguće ga je usrećiti jer u svemu traži manu koju će kritizirati, a vi ste prisiljeni tražiti načine kako ga zadovoljiti. Kad to radite, jeste li sretni?

4. Onaj koji pretjeruje
Njemu svaka sitnica predstavlja kraj svijeta. Umjesto da riješi mali problem, gura vam ga pod nos i i na njega odmah nadograđuje neki drugi. Zaboravili ste kupiti mlijeko? Kako ste mogli, uvijek sve zaboravljate. Prošli tjedan niste kupili kruh i na vas se uopće ne može računati. Poznato?

5. Onaj koji izražava emocije
Stalno se žali na to što ga muči, a nikada ne poduzima ništa po tom pitanju. Često se žali samo kako bi stekao vaše sažaljenje, ali nikada ne posluša savjet i nešto zapravo promijeni. Nakon dva-tri dana, ponovo se vraća s istom žalopojkom i tako u nedogled.

Ponekad smo, ili u obiteljskoj ili u profesionalnoj sredini, okruženi ljudima s kojima moramo provoditi vrijeme, no važno je društvo koje ćemo sami odabrati, a ono se uvijek može sastojati od osoba čiji pogled na svijet je zdraviji i pozitivniji.

Piše: Andrea Holi
31.08.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh