« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TOP 5

Pet najboljih i najgorih trenutaka na dodjeli Oscara

POGLEDAJTE VIDEO - Otkrijte tko je najviše oduševio, a tko se osramotio na dodjeli

(Getty Images)
Više o

Oscar

,

Narednik James

,

Sandra Bullock

,

Ben Stiller

,

Oscar 2010

Sezona dodjela raznih nagrada filmskoj industriji završila je najsvečanijom od svih dodjela - 82. po redu Oscarima. Iako je večer ponudila samo nekoliko iznenađenja kad su u pitanju dobitnici, gledatelji su svjedočili dirljivim i blesavim trenucima o kojima će se pričati ovaj tjedan a možda i dulje.

Izdvajamo pet najboljih i najgorih trenutaka sinoćnje dodjele:

1. Najdirljiviji govor: Sandra Bullock
Dobitnica Oscara za najbolju žensku ulogu oduševila je svojim govorom kojim je podjednako nasmijala publiku pošalicama i rastužila ju dirljivom zahvalom svojoj majci koja je umrla prije deset godina.

2. Superžena koja je pomela konkurenciju: Kathryn Bigelow
Prva žena koja je osvojila Oscara za režiju ujedno je svojim filmom "Narednik James" pomela blockbustere poput Avatara i "Nemilosrdnih gadova" i osigurala svojoj ekipi ukupno 6 kipića. Mediji posebno ističu da je sve to postigla pred očima bivšeg supruga Jamesa Camerona.

3. Najgori pokušaj oponašanja Avatara: Ben Stiller
Tračeri su prije Oscara proširili priču da će se Sacha Baron Cohen na dodjeli pojaviti kao lik iz Avatara. Na kraju se u plavo prerušio Ben Stiller koji je pred očima nimalo impresioniranog Jamesa Camerona pokušavao zbijati čudne šale na račun Na'vija. Čak je i sam Stiller kasnije izjavio da se njegov nastup činio kao dobra ideja na probi, ali da je sve ispalo pomalo glupavo.

4. Najgluplja šala koja nikoga nije nasmijala: Cameron Diaz i Steve Carell
Diaz i Carell bili su zaduženi za proglašenje pobjednika u kategoriji najboljeg animiranog filma, ali su prije službenog dijela publiku pokušavali nasmijati dosjetkama o tome kako su prekrasni jedan drugome. Pritom se Diaz Carellu obraćala s "Jude" pošto je Jude Law prvotno trebao s njom prezentirati dobitnike naglasivši da je Jude puno zgodniji od Carella.

5. Najveće ugodno iznenađenje: Geoffrey Fletcher
Iako su svi stručnjaci brujili o tome kako Oscara za najbolji adaptirani scenarij sigurno osvaja film "Up in the air", nagradu je dobio Geoffrey Fletcher za "Precious" (adaptacija knjige Push). Fletcher je dugo tražio prave riječi da bi na kraju sve sažeo u jednoj rečenici: "Ova nagrada je za sve one koji svakodnevno rade na ostvarenju svojih snova."

08.03.2010. 09:36:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh