« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MODA

Perwoll FASHION.HR predstavlja mladu dizajnersku nadu – Anu Bogdan

Kolekcija je nastala kao propitivanje vojnih odora u kojima dizajnerica promatra simboličke te funkcionalne elemente.

Primjetan utjecaj rimske legije
Primjetan utjecaj rimske legije (Arhiva)
Više o

Fashion.hr

,

Ana Bogdan

Mlada dizajnerica Ana Bogdan, pobjednica natječaja LIFT by Perwoll, ove će se sezone prvi put predstaviti modnoj publici na Perwoll FASHION.HR-u. U jakoj konkurenciji gotovo 140 mladih dizajnera iz regije, Ana Bogdan osvojila je nagradu stručnog žirija te, kao pobjednica natječaja, dobila priliku za veliki debitantski nastup u društvu etabliranih modnih dizajnera.

Iščekujući svoju prvu modnu reviju, Ana ne krije ushićenje. „Presretna sam što mi je pružena prilika da predstavim svoj rad i nastupim na Perwoll Fashion.hr-u koji je odlična platforma za mlade dizajnere i što ću biti u društvu dizajnera koje jako cijenim. Želja mi je razvijati se kao dizajner i nastaviti raditi na afirmaciji mog branda AnaBo", kaže mlada dizajnerica. Svjesna velikih očekivanja, Ana marljivo radi na svojoj prvoj kolekciji u kojoj će se vidjeti utjecaj čuvene kulture starog Rima, a osobito Rimske legije.

Kolekcija je nastala kao propitivanje vojnih odora u kojima dizajnerica promatra simboličke te funkcionalne elemente. Strogim formama vojnih odora suprotstavljene su mekane, fluidne i ženstvene forme čime je stvorena suvremena vizija nježne sofisticirane ratnice. „Različite mogućnosti prebacivanja i vezanja toge kod Rimljana u kolekciji su interpretirane kroz odjevne predmete koji imaju mogućnost transformiranja odnosno mogu se nositi na više načina ovisno o kombinaciji i prilici. Koristila sam dosta kožnih elemenata kroz koje je vidljiv utjecaj vojne odore", opisuje Ana novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2015. a u izradi odjevnih komada koristila je različite materijale: pamuk, viskozu te umjetnu kožu.

Anina žena-ratnica sljedeće će sezone nositi pastelno roze nijanse u kombinaciji sa sivim i bež nijansama što pojačava dojam ženstvenosti. Revija Ane Bogdan na rasporedu je u petak 17. listopada.

10.10.2014. 11:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh