« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina
OTVORENA KNJIGA

Pažnja! Cipele otkrivaju kakva ste osoba

Stara izreka kaže: ne sudi knjige prema koricama, a nova studija otkriva da se ljudski karakter može sa solidnom preciznošću iščitati iz obuće koju nose

Ono što ćete obući drugima će reći puno o vama
Ono što ćete obući drugima će reći puno o vama (Shutterstock)
Više o

obuća

,

osobnost

,

karakteristike ličnost

,

karakter

,

žene i cipele

Ako ste mislili da vaš izbor cipela, tenisica ili sandala govori samo o vašem stilu, ili manjku istoga, grdno ste se prevarili jer sudeći prema studiji znanstvenika sa sveučilišta Kansas obuća koju nosite poprilično točno ocrtava vaš karakter.

Naime njihovo istraživanje pokazalo je da stil, cijena, boja i stanje obuće otkrivaju vlasnikove političke stavove, emocionalno stanje i druge vitalne osobne karakteristike.

Promatrači su mogli s 45 postotnom preciznošću, dokaz da sreća nije faktor, ocijeniti karakter osoba gledajući samo obuću koju imaju na nogama.

Znanstvenici su fotografirali obuću studenata koji su morali ispuniti test osobnosti, a potom je druga skupina studenata promatrajući snimke pokušala procijeniti koliko te osobe imaju godina, kojeg su spola i društvenog statusa, kakvi su im politički pogledi, kakvo im je emocionalno stanje, jesu li ekstroverti ili introverti te ostale karakterne osobine.

Rezultati, koji su objavljeni u časopisu Journal of Research in Personality, pokazali su da skupocjene cipele pripadaju bogatijim osobama, što je apsolutno očigledno, šarene cipele nose ekstroverti, a stare, ali očuvane cipele pripadaju savjesnim osobama.  

Praktične i udobne cipele nose osobe koje su spremne na dogovore, ljudi s liberalnim pogledima najčešće nose istrošenu obuću, a agresivne osobe nose gležnjače.

Osobe koje imaju problema s napuštanjem i vrlo teško se snalaze u ljubavnim vezama najčešće nose novu i dobro očuvanu obuću.     

19.06.2012. 20:44:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh