« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
OPREZ ...

Pazite li na jačinu proljetnog sunca?

Liječnici upozoravaju na to da i proljetno, a ne samo ljetno sunce, može negativno utjecati na kožu ako se koža ne zaštiti na adekvatan način

Čuvajte se i proljetnog sunca
Čuvajte se i proljetnog sunca (Arhiva)
Više o

proljeće

,

UV zrake

,

UVA zrake

,

UVB zrake

Sunce sja sve jače kako se približava ljeto, no većina nas je sklona zanemariti činjenicu da i proljetno sunce ima izuzetno snažnu emisiju UV zraka koje itekako mogu oštetiti našu kožu i ugroziti nam zdravlje.

Naime, vrlo štetne UVB zrake pojavljuju se najčešće tijekom ljeta, iako se njihov utjecaj osjeća i tijekom proljeća, no UVA zrake prisutne su cijele godine i jednako su kancerogene kao puno zloglasnije UVB zrake.

Štoviše, u opasnosti možete biti čak i kad sjedite uz prozor na sunčanoj strani, a UVA zrake osim toga stvaraju i pigmentne fleke.

Ne smije se zaboraviti još jedna stvar - UV zrake prolaze kroz oblake i jednako su snažne kao i kad je sunčano vrijeme, stoga - ne zaboravite na zaštitu tijekom cijele godine!

Prilikom izbora preparata za zaštitu od sunca treba birati one preparate koji ne sadrže kancerogene sastojke, odnosno da takve preparate treba pažljivo birati kako se ne bi izazvala alergija ili tome slično.

Uz to, dobro bi bilo nositi šešire ili kape sa šiltom kako bi se koža dodatno zaštitila od izravnog utjecaja sunčevih zraka.

10.04.2016. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh