« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Na tri noge

Paukove sestre zvijezde u Indiji

Sijamske blizanke Ganga i Jamuna Mondal uzdržavaju obitelj bizarnom cirkuskom točkom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (The Sun)
Više o

Indija

,

sijamski blizanci

,

paukove sestre

39-godišnji par, koji ima 2 glave, 3 noge i 4 ruke, spada među najrijeđi tip blizanaca na svijetu. Mnoštvo ljudi dolazi vidjeti njihovu točku gdje poput pauka hodaju pozornicom. Blizanke nekad rade i po 5 sati u komadu za naknadu od 300 kuna. To je dovoljno da dnevno prehrane svoju veliku obitelj, koja broji 22 člana. ˝Ljudima smo zanimljive. Smatraju nas vrlo neobičnom pojavom˝, objašnjava Jamuna.

Da je njihova pojava zaista pomalo šokantna, govori i činjenica da su dvije žene, koje su prisustvovale porodu, pale u nesvijest ugledavši ih. Liječnici objašnjavaju kako su sestre vezane karličnom kosti, ali svaka ima normalan gornji dio tijela i jednu funkcionalnu nogu. Druge dvije noge povezane su u jedan ekstremitet koji ima 9 prstiju. ˝Ne izlazimo mnogo jer znamo da plašimo ljude˝, dodaje Ganga.

Premda su im američki liječnici ponudili novu, sigurnu metodu, kojom bi ih mogli razdvojiti, sestre su odlučile ostati zajedno. ˝Način na koji nas je Bog stvorio, način je na koji živimo˝, objasnile su.

24.10.2009. 12:16:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh