« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Pauk dobio ime prema Youngu

Legendarni kanadski glazbenik i jedan pauk jednako se zovu
Legendarni kanadski glazbenik i jedan pauk jednako se zovu
Više o

Neil Young

,

pauci

Jedan je pauk dobio ime prema legendarnom kanadskom tekstopiscu i glazbeniku Neilu Youngu. Biolog Jason Bond s jednog američkog sveučilišta otkrio je novu vrstu pauka i odlučio ga nazvati prema svom omiljenom glazbeniku. Myrmekiaphila  neilyoungi otkriven je prošle godine u okrugu Jefferson u Alabami. Veteran rocka Neil Young aktivist je za društvene, ekološke i antiratne probleme.
Jason Bond, biolog sa Sveučilišta East Carolina, izjavio je kako postoje vrlo stroga pravila o davanju imena novim vrstama.

Slavna bubaJedna buba koja izgleda kao da nosi smoking, još je ranije nazvana Orectochilus orbisonorum prema pokojnom glazbeniku Royu Orbisonu. 

- Sve dok se pravila poštuju, možete novim vrstama davati bilo koje ime koje poželite. Moj čin je odraz dubokog poštovanja prema Neilu Youngu. Obožavam njegovu glazbu i osjećam veliko poštovanje prema njemu kao aktivistu za mir i pravdu - rekao je Bond. Inače, Young nije prvi glazbenik prema kojem je nazvana neka vrsta. Jedna buba koja izgleda kao da nosi smoking ranije ove godine nazvana je Orectochilus orbisonorum prema pokojnom glazbeniku Royu Orbisonu.   (LČ)

12.05.2008. 20:37:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh