« Svijet
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
PARTNERI

Partnerstvo Vibera i Snapa

Partnerska suradnja Rakuten Vibera i Snapa korisnicima Viber foto i video messaginga donosi AR Lenses; WWF, FC Barcelona i WHO su među prvima s brendiranim AR Lenses maskama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Viber

,

Rakuten

,

Snap

Rakuten Viber, vodeća svjetska platforma u messaging i voice-based komunikaciji, u partnerstvu sa Snap Inc. u aplikaciju dovodi dašak magije AR (augmented reality) Lenses maski. Pomoću Snapovih razvojnih alata kao što su Camera Kit, Creative Kit i Bitmoji, Viber će u vlastiti app integrirati personalizirane Bitmoji avatare, AR Lenses maske i omogućiti dijeljenje sadržaja prema Snapchatu.

Viber Lenses Powered by Snap korisnicima će po prvi put omogućiti AR video messaging i fotografije s maskama. Moći će se birati između 30 novih Viber Lenses maski, poput životinja i Viber likova, a tu su i podvodna maska, "silly cat" interakcije i još mnogo cool opcija. U planu je dodavanje 300 novih Lenses maski do kraja godine, a tvrtke i brendovi će imati mogućnosti kreirati i vlastite, ekskluzivne Viber maske. WWF, FC Barcelona i Svjetska zdravstvena organizacija među prvim su Viber partnerima koji su na platformi ponudili nove, brendirane Lenses maske. Personalizirane maske pomoći će korisnike dodatno približiti omiljenim brendovima na Viberu.

Viber je messaging aplikacija koja spaja ljude diljem svijeta i nudi im priliku za kreativno izražavanje - bez obzira tko su i gdje se nalazili. Privatni i grupni chatovi na Viberu koriste obostranu enkripciju, pa korisnici mogu biti sigurni da je njihova komunikacija uvijek zaštićena i nedostupna kako drugima, tako i Viberu.

Viber Lenses maske su najnoviji dodatak postojećoj kolekciji stickera, koji korisnicima omogućuje kreativno se izraziti tijekom samog chata i to na izrazito vizualan način. Uz Snapov Camera Kit, Bitmoji i Creative Kit by Viber chatovi će postati još zabavniji.

Novosti u Viber appu:

  • Instant Augmented Reality: Vizualni elementi koji prekrivaju i nadograđuju okolinu viđenu kroz kameru dovode moć AR-a na vaš smartphone

  • Kreativni fileri: Provucite svoje fotografije kroz maštovite filtere i potaknite prijatelje na chat

  • Ekspresivne maske: Birajte između mnoštva maski koje precizno prate pokrete vašeg lica

  • Alati za uljepšavanje: Obradite i uljepšajte vaše fotografije realističnim dodacima ruža, rumenila i cijele palete boja kose

  • Personalizirani Bitmoji: Umetnite personalizirane Bitmoji likove izravno na fotografiju ili video

Ponuda sponzoriranih i brendiranih Lenses maski omogućit će dodatnu zaradu. Poslovni partneri moći će kreirati personalizirane Lenses maske za svoje communityje.

"Snapovo partnerstvo s Rakuten Viberom odličan je potez za obje strane," izjavio je Elliot Solomon, direktor Camera Platform Partnership, Snap Inc. "Pomoći će nam unaprijediti i proširiti našu AR tehnologiju u regije u kojima Viber već ima snažnu prisutnost, a Viberovim će korisnicima pomoći kreativno se izraziti putem AR alata na Viber platformi."

"Oduševljeni smo što Viberu dodajemo moć Snap kamere," rekao je Djamel Agaoua, izvršni direktor Rakuten Vibera. "Ovim partnerstvom našim korisnicima želimo pružiti nove, kreativne AR alate, koji će ih inspirirati na još maštovitije načine komunikacije s prijateljima i obitelji. Viber je više od messengera. Viber spaja ljude, ali je istovremeno i mjesto na kojem mogu stvarati zabavne, uzbudljive sadržaje koje dijele s prijateljima i zajednicama u kojima sudjeluju."

iOS verzija appa s novim alatima, kao i Android beta verzija na engleskom, bit će dostupne od 30. lipnja u sljedećim državama: Australija, Austrija, Belgija, Kanada, Danska, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Grenland, Island, Irska, Izrael, Italija, Japan, Lihtenštajn, Luksemburg, Maldivi, Nizozemska, Norveška, Portugal, Španjolska, Švedska, Švicarska i SAD. Viber će s vremenom ove alate uvoditi i na ostala tržišta, uključujući Hrvatsku, kao i za Android korisnike.

30.06.2021. 18:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh