« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Partijanje kod Obama

Bijela kuća traženo mjesto za izlazak srijedom navečer u Washingtonu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

Bijela kuća je, kako se čini, srijedom navečer postala vrlo traženo mjesto za izlazak u Washingtonu, javljaju američke TV mreže.

Predsjednik Barack Obama i prva dama Michelle u srijedu su za večerom primili predsjednike kongresnih odbora u Istočnoj sobi Bijele kuće. Prvi par održava tjedne društvene događaja i koktele u Bijeloj kući, i to obično srijedom.

"Ovo je prilično velika kuća pa smo postali usamljeni", našalio se sinoć Obama, ne štedeći šarm na večeri s predsjednicima kongresnih odbora.

"Mi se nećemo uvijek složiti u svemu, no obzirom na to koliko tako puno vas marljivo radi od jutra do mraka, sa zastupnicima obiju stranaka, mislili smo da je zato važno da možemo malo stati, podsjetiti se na ono što nam je zajedničko - obitelj, prijatelji, smijeh", rekao je Obama okupljenim gostima, kako prenosi CNN.

"Za nadati se da ćemo imati priliku malo uvažavati jedni druge, uzeti 'time-out', prije nego ponovo počnemo u igru", kazao je američki predsjednik.

Društvene zabave s prvom obitelji dio su Obaminog obećanja da će Bijelu kuću učiniti otvorenijom za sve.

Otvorenije i pristupačnije ozračje Bijele kuće u odnosu na raniju administraciju, postalo je zanimljivo i američkim komičarima, pa je tako David Letterman u svom "Late Showu" na TV mreži CBS u utorak ustvrdio kako izgleda da je Bijela kuća bila zatvorena osam godina, a sada je opet "otvorena za business". (hina/metro-portal)

05.03.2009. 07:24:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh