« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PSIHOLOGIJA VOZAČA

Parovi se svađaju već na 20. kilometru putovanja

Parovi se upravo u automobilu osvećuju za neke prijašnje probleme i žele to nadoknaditi jer partner iz automobila ne može pobjeći

auto put svađa
auto put svađa (Shutterstock)
Više o

putovanje

,

svađa

,

vožnja

,

automobil

,

parovi

,

supružnici

Psiholozi tvrde da se bračni parovi počinju svađati već nakon 20 kilometara putovanja automobilom. Uglavnom je to zbog trivijalnih uzroka - muškarcima, na primjer, smetaju ženini prigovori ili što sa strahom pretiče druge automobile, ali takve male svađe mogu uzrokovati i prometnu nesreću.

''Žene se u zatvorenom prostoru automobila osvećuju za prijašnje nepravde i žele to nadoknaditi u autu gdje muž od prigovora ne može pobjeći'', kaže češki psiholog Karel Havlík u publikaciji ''Psihologija za vozače''.

>> Loše navike koje uništavaju sretne veze i brakove

Takvo ponašanje ih ugrožava jer im raste adrenalin i ubrzava im se puls. Havlík kaže da se žene mogu i svađati i voziti, ali ne razumiju da je to muškarcima u prometu teže.

Psiholog Havlík ipak savjetuje da na putovanju dužem od 400 kilometara uza sebe imamo suvozača. Ako odaberete supružnika, u autu se ne isplati kritizirati jer lako dođe do svađe. Bolje je razgovarati o neutralnim temama, šaliti se i smijati. Ako do svađe dođe, najbolje je stati na prvom odmorištu, popiti kavu i riješiti problem.

27.07.2010. 08:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh