« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
ODLUKA PREDSJEDNIKA

Parlamentarni izbori zakazani za 4. prosinac

Predsjednik Josipović potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca

Više o

Hrvatska

,

Hrvatski sabor

,

parlamentarni izbori

,

Ivo Josipović

,

birališta

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović potpisao je danas Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. prosinca, potvrđeno je danas u Uredu Predsjednika, javlja Hina.

Izbori će se u diplomatskim i konzularnim predstavništvima održati 3. i 4. prosinca, a odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će danas objavljena u Narodnim novinama.

Nakon objave odluke u Narodnim novinama počinje teći rok od 14 dana do kada kandidati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) moraju predati svoje prijedloge kandidacijskih lista. Nakon što zaprimi liste, DIP ih u roku od 48 sati mora prihvatiti i javno objaviti u svim dnevnim novinama i na televiziji, a danom objave izbornih lista počinje izborna promidžba.

Predsjednik Josipović je izbore raspisao na temelju odluke o raspuštanju parlamenta, koju je Hrvatski sabor donio prošloga petka.

U Uredu Predsjednika najavljuju da će se Josipović u srijedu, 2. studenoga u 19,30 sati porukom obratiti hrvatskoj javnosti, u kojoj će se osvrnuti na aktualnu situaciju u zemlji te pozvati sve građanke i građane Hrvatske da izađu na izbore i tako obave svoju građansku dužnost.

31.10.2011. 13:54:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh