« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SRBIJA:

Parlament usvojio zakon o amnestiji za kaznena djela protiv vojske

Ministrica pravosuđa Snežana Malović navela je da se u inozemstvu nalazi oko 140 tisuća srbijanskih vojnih obveznika, od čega oko 44 tisuće regruta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Srbija

,

vojska

,

vojni rok

,

amnestija

Srbijanski parlament u utorak je usvojio zakon o amnestiji, kojim će biti amnestirane osobe za koje se sumnja da su do njegova usvajanja počinile kaznena djela protiv vojske. Amnestija će se odnositi na osobe za koje se sumnja da su takva djela izvršile od 18. travnja 2006., kada je donešen raniji zakon o amnestiji.

Ona podrazumjeva oslobađanje od kaznenog gonjenja i izvršenja kazne te brisanje osude osobama koje su učinile ili postoji sumnja da su učinile kaznena djela izbjegavanja vojne obveze, popis i pregled, neizvršenje materijalne obveze, izbjegavanje vojne službe onesposobljavanjem i obmanom i samovoljnu odsutnost i bijeg iz srbijanske vojske.

Ministrica pravosuđa Snežana Malović, obrazlažući prijedlog zakona početkom ožujka u srbijanskom parlamentu, navela je da se u inozemstvu nalazi oko 140 tisuća srbijanskih vojnih obveznika, od čega oko 44 tisuće regruta. Za kaznena djela na koja se odnosi usvojeni zakon vodi se, po njezinim riječima, oko pet tisuća kaznenih postupaka, uglavnom protiv srbijanskih građana koji žive i borave u inozemstvu. (hina/metro-portal)

23.03.2010. 21:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh