« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SSSH:

Parkirališta postaju originalni zagrebački harač

Zagrepčanima je dosta nameta jer u Zagrebu ne žive, niti bi trebali živjeti samo tajkuni, ističu iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ronald Goršić/CROPIX)
Više o

SSSH

,

Zagrebparking

,

Zagreb parkiranje

,

zagreb-info

,

harač

Savez samostalnih sindikata Hrvatske danas je osudio širenje naplatnih zona parkirališta u Zagrebu nazvavši postupak Zagrebačkog Holdinga licemjernom pljuskom i još jednim nametom građanima i radnicima koji su ionako već pogođeni kriznim porezom i nemaju novca za takvo povećavanje troškova.

"Dok direktori javnih poduzeća premijerki javno obećavaju kako neće povećavati cijene proizvoda i usluga, Grad Zagreb šamara svoje građane usred ljeta novim nametom, u cijelosti se oglušujući na njezin apel. Gradski harač u obliku 100-postotnoga povećanja naplatnih parking zona, direktor Zagrebparkinga i predstavnik Gradskog ureda za izgradnju sarkastično nazivaju - antirecesijskom mjerom", kažu iz SSSH i poručuju kako građani Zagreba ne žele više slušati opetovanu izjavu - tko nema novca neka se iseli iz grada. "U Zagrebu ne žive, niti bi trebali živjeti samo tajkuni", ističu iz sindikata.

SSSH podsjeća gradske čelnike kako su još nedavno građanima obećali da u iduće dvije godine Grad Zagreb neće povećati ni jednu cijenu u gradu. Apeliraju na gradsku upravu da se solidarizira sa sve težom financijskom situacijom svojih građana i odustane od najavljenoga povećanja cijena parkinga.

Na uvođenje novih parkirnih mjesta i proširivanje parkirnih zona u Zagrebu reagirao je i Gradski odbor HDZ-a, zaključivši da je gradska vlast odlučila rupe u proračunu popuniti novim parkirnim nametom građanima, umjesto da krene u ozbiljan rebalans i rezanje troškova. 

U, mora se naglasiti - više nego ironičnom priopćenju GO HDZ-a, stoji kako "građani Zagreba sasvim sigurno nisu od aktualne gradske vlasti tražili uvođenje nameta u obliku više od 5.000 novih i 6.000 uglavnom na skuplje promijenjenih parkirnih mjesta po svim dijelovima grada, kako to želi prikazati aktualna gradska vlast."

HDZ-ovci tvrde i kako se šire parkirne zone prema gradskoj periferiji i četvrtima koje s parkiranjem nisu imali nikakvih problema, sramotno predstavljajući uvođenje novih zona kao antirecesijsku mjeru, poručivši time građanima Zagreba da ih smatraju, u najmanju ruku, maloumnima. Uz takve poruke građanima preostaje samo da si pokušaju predočiti kakvima ih smatra dotična stranka, uzme li se u obzir da ti isti građani ipak žive u državi čija vlast ima 'omanjih' proračunskih problema koje se rješava, a kako drugačije nego - antirecesijskim mjerama.

29.07.2009. 16:31:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh