« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
OČEKIVANE KRITIKE

Nezavisni hrvatski sindikati ogorčeni 'antirecesijskim parkingom'

Oni koji su odluku o proširenju parkirališnih zona nazvali antirecesijskom mjerom trebali bi na tečaj iz osnova ekonomije, poručuju iz NHS-a

(Milivoj Keber/CROPIX)
Više o

parkiranje

,

Krešimir Sever

,

Nezavisni hrvatski sindikati

,

zagreb-info

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever danas je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću poslao pismo u kojemu traži da hitno povuče odluku o proširenju parkirnih zona u gradu ističući kako to sigurno nije u interesu građana. Sever u pismu navodi kako su gradonačelniku Bandiću građani tek nedavno dali još jedan mandat, i to prvi put na neposrednim izborima.

"Na izborima ste obećali kako će Vas u Vašem radu uvijek voditi interesi Zagreba i Zagrepčana. To su isti interesi. Proširenje parkirnih zona u gradu do unedogled sigurno nije u interesu građana", stoji u pismu predsjednika NHS-a. Dodaje kako su prije reagirali kad je Zagreb po cijeni parkiranja nadmašio Rim, Beč, Ljubljanu te da moraju reagirati i na najnoviji udar na džep građana koji je umotan u "preproziran celofan, a došao je poput tata, u eri godišnjih odmora". Tumače tog postupka Gradske uprave, koji su ga nazvali antirecesijskom mjerom treba hitno uputiti na neki brzi tečaj razumijevanja osnovnih ekonomskih pojmova, istaknuo je Sever.

"Doista, cijene parkiranja neće rasti pojedinačno po zonama, ali ako se proširuju skuplje zone parkiranja prekrivajući jeftinije, a naplata se rasteže na gradsku periferiju, gdje je dosad nije bilo, što je to drugo nego poskupljenje, udar na standard Zagrepčana i njihovih gostiju?! Mnogima će parkiranje poskupjeti, a mnogi će ga i prvi put početi plaćati pred vlastitim domovima ili ondje gdje rade i obavljaju poslove", navodi u pismu predsjednik NHS-a.

Zbog svega toga od Gradske uprave u ovoj 'eri prebacivanja tereta recesije na građane' iz NHS-a očekuju socijalnu osjetljivost u skladu s najavama gradonačelnika Bandića i traže da se odluka o proširenju parkirnih zona u Zagrebu hitno povuče.

Izvor: Hina

30.07.2009. 14:07:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh