« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ZIMA BEZ MILOSTI

Pariz paraliziralo snježno nevrijeme, turisti nisu mogli na Eiffelov toranj

Iznimno obilne snježne padaline paralizirale su autobusni promet, zatrpale ulice i autoceste, međutim neke je građane i obradovao

Mnoge je stanovnike Pariza snijeg razveselio
Mnoge je stanovnike Pariza snijeg razveselio (Getty Images)
Više o

snijeg

,

vrijeme

,

Pariz

Najobilnije snježne padaline u zadnjih gotovo 25 godina prisilile su u srijedu Francuze da onemoguće turistima pristup Eiffelovu tornju te da nakratko zatvore zračne luke. Iznimno obilne snježne padaline paralizirale su autobusni promet, zatrpale ulice i autoceste, a negdje čak i prekinule prometovanje podzemne željeznice. Mnoge je stanovnike Pariza snijeg u glavnome gradu razveselio.

"Ovo je prekrasno. Nisam mislila da bi u u srcu grada moglo pasti toliko snijega i da bi pariški parkovi pod snježnim pokrivačem mogli biti tako lijepi", rekao je jedan od članova parlamenta Didier Mathus, gledajući kroz prozor zgrade parlamenta. Meteorolozi su izvijestili kako je riječ o najobilnijem snijegu u Parizu od 1987.

Nekoliko sati, dok je trajala snježna mećava, zračna luka Charles de Gaulle bila je zatvorena, a zračna luka Orly zatvorila je dvije piste. (hina/metro-portal)

08.12.2010. 23:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh