« Ekosfera
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
WTF?!

Pariški zoološki vrt predstavio - Blob

Taj najnoviji izložak Pariškog zoološkog vrta koji će od subote biti dostupan javnosti, nema usta ni želuca, niti očiju, a ipak može otkriti hranu i probaviti je

Blob je... nitko nema pojma što, zapravo
Blob je... nitko nema pojma što, zapravo (Twitter)
Više o

Pariz

,

Zoološki vrt

,

blob

Pariški zoološki vrt predstavio je u srijedu tajanstveni novi organizam nazvan "blob", žućkasto jednostanično živo biće nalik gljivi, ali koje se ponaša poput životinje.

Taj najnoviji izložak Pariškog zoološkog vrta koji će od subote biti dostupan javnosti, nema usta ni želuca, niti očiju, a ipak može otkriti hranu i probaviti je.

Blob ima gotovo 720 spolova, može se kretati iako nema noge ni krila, a sam sebe izliječi u dvije minute ako je prepolovljen.

"Blob je živo biće i jedna od tajni Majke prirode", kaže Bruno David, ravnatelj Pariškog prirodoslovnog muzeja koji radi u sklopu Zoološkog vrta.

"Iznenadio nas je jer nema mozga, a ipak je sposoban učiti pa ako spojite dva bloba, onaj koji je naučio svoje znanje prenosi drugom", objašnjava ravnatelj.

Blob je dobio ime po znanstveno fantastičnom horroru iz 1958. u kojem glumi mladi Steve McQueen, a izvanzemaljsko biće Blob konzumira sve što mu se nađe na putu u gradiću u Pennsylvaniji.

"Znamo zasigurno da blob nije biljka, ali nismo sigurni je li riječ o životinji ili gljivi", kaže David.

"Ponaša se iznenađujuće za nekoga tko izgleda poput gljive, ponaša se kao životnja i sposoban je učiti".

17.10.2019. 17:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh