« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
HE HE

Par savjeta za siguran seks

Seks je sada, kažu, "najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu", dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum

Ima tu još par detalja...
Ima tu još par detalja... (Arhiva)
Više o

seks

,

siguran seks

Seks je također doživio promjene u zadnje vrijeme zbog pandemije, tako da su čak i poslovično brzi na obaraču postali malo pažljiviji... a evo kako to rade Ameri.

Ako ulazite u seksualni odnos s partnerima izvan kućanstva, svedite njihov broj na minimum i porazgovarajte o rizicima prije seksa

Služba javnoga zdravstva u New Yorku ažurirala je svoje preporuke za sigurno druženje i seks u skladu s pravilima koja vrijede u doba pandemije. 

Seks je sada, kažu, "najsigurniji s partnerom s kojim živite u domaćinstvu", dok se onima koji tek počinju izlaziti na spojeve savjetuje da pokušaju svesti bliske kontakte na minimum.

Ne preporučuje se ljubljenje, a tijekom odnosa s osobom koju ste tek upoznali svakako trebate nositi - zaštitnu masku, prenosi Forbes.

Na grupni seks zaboravite

"Teško disanje i dahtanje tijekom seksa mogu proširiti virus dalje", upozorava se u smjernicama. Na grupni seks zaboravite do daljnjega, a ako ste odlučili pronaći partnera u većoj skupini ljudi,  izaberite veće, otvorenije i ventilirane prostore, savjetuju stručnjaci.

"Naše zdravstvene smjernice vrlo su realne, svjesni smo činjenice da apstinencija tijekom pandemije ne može uspjeti. Kako se i inače ne libimo ljudi dati određene preporuke da povećaju svoju sigurnost, tako smo to učinili i ovoga puta", kaže dr. Demetre Daskalakis, zamjenik povjerenika za kontrolu bolesti unutar Ministarstva zdravstva New Yorka.

"Vi ste sami sebi najsigurniji seksualni partner, odnosno COVID-19 se sigurno ne širi masturbacijom. Vodite računa da operete sve 'igračke' koje koristite prije masturbacije, i to vodom i sapunom, te da operete ruke. Sljedeći siguran partner je onaj s kojim živite. Spolni odnosi sa samo jednom osobom smanjuju rizik od širenja virusa seksom", ističe se.

Ukratko, nije baš neki seks...

29.09.2020. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh