« Život
objavljeno prije 8 mjeseci i 7 dana
LIBIDO

Par dobrih savjeta za dizanje libida

Kad je riječ o povećanju vašeg libida, prvo treba razumjeti zašto je on uopće smanjen i usredotočiti se na rješavanje tog problema

Kad ga treba probuditi...
Kad ga treba probuditi... (Arhiva)
Više o

jagode

,

masna riba

,

libido

,

Lubenice

,

dizanje libida

Postoje brojni razlozi zbog kojih libido može biti niži od uobičajenog, ponekad to ljudima teško pada. Smanjen seksualni nagon može biti posljedica uzimanja određenih lijekova (primjerice antidepresiva ili kontracepcijskih sredstava), zdravstvenih problema, stresa, tjeskobe ili seksualne disfunkcije.

Kad je riječ o povećanju vašeg libida, prvo treba razumjeti zašto je on uopće smanjen i usredotočiti se na rješavanje tog problema. Također, svoj jelovnik možete obogatiti hranom koja jača libido.

Prema stručnjacima, hranjive tvari u određenim namirnicama mogu pomoći u povećanju libida i poboljšanju raspoloženja.

Jagode - jagode su pune vitamina C, koji je izvrstan za jačanje libida, posebno kod muškaraca. Vitamin C podržava muške hormone, jača uzbuđenje i izjednačava hormone stresa, tvrde stručnjaci. Zašto ne probati jagode prelivene tamnom čokoladom, koja sadrži flavonoide koji pomažu opustiti vaše krvne žile i pomoći će vam da se lakše prepustite strastima?

Lubenica - neke studije su otkrile da lubenica može pomoći kod erektilne disfunkcije kod muškaraca. Sočna lubenica bogata je vitaminima B, koji jačaju seksualnu izdržljivost i potiču proizvodnju energije.

Masna riba - smatra se da masna riba, poput lososa, sardina, tune i skuše, potiče i plodnost i seksualnu želju. Jedno istraživanje je pokazalo da su parovi koji jedu ribu dva puta tjedno 22 posto intimniji od onih koji je ne jedu. Prema riječima stručnjaka, kiseline u tuni, lososu i sardinama povećavaju dopamin i protok krvi, a povećanju libida doprinose i omega-3 masne kiseline, vitamin B6 i proteini koji se nalaze u ribi.

Ono što je najvažnije u cijeloj priči - djelujte odmah, da ne izgubite ideje ;)

24.08.2023. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh