« Život
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
MA DA?

Par činjenica o centimetrima... ženskim

Vagina može biti vrlo uska pa se raširiti toliko da u nju mogu ući tampon, prst ili penis

Mda... :)
Mda... :) (Arhiva)
Više o

vagina

,

dubina vagine

Centimetri su obično tražena mjera kad je seks u pitanju, no što u toj priči rade - žene? Naime, jasno je da muškarci mjere svoj ponos, ali što možemo reći o dubini? 

Stvar je jednostavna - kao što različite žene imaju grudi različite veličine, isto tako žene se razlikuju i po veličini, odnosno dubini vagine, organa stvorenog za rađanje i seks

Prema najnovijoj studiji, prosječna dubina vagine je 9,6 centimetara, no može varirati od 7.6 do 17.7 centimetara.

Dubina i širina vagine mijenjaju se s obzirom na okolnosti. Vagina može biti vrlo uska pa se raširiti toliko da u nju mogu ući tampon, prst ili penis.

Tijekom uzbuđenja vagina postaje prokrvljenija i dublja, a grlić maternice lagano se podiže, što olakšava penetraciju.

Istraživanja nisu pronašla poveznicu između dubine vagine i starosti. S druge strane, stidne usne mogu se s godinama mogu smanjiti jer se snižava razina estrogena u tijelu, zbog čega dolazi do redukcije masti i kolagena.

Hormonalne promjene utječu i na promjenu boja usana, odnosno one postaju svjetlije ili tamnije. 

Vagina se mijenja tijekom trudnoće i porođaja, ali i vraća se u prvotno stanje nakon porođaja. Znanstvenici su otkrili kako ne postoji razlika u duljini vagine žena koje su rodile i onih koje nisu.

Ako žena osjeća da joj je vagina drugačija, nego prije poroda, preporučuju se Kegeolove vježbe koje će aktivirati mišiće i zdjelični zid. 

Prosječni penis u erekciji za 33 posto je dulji od prosječne duljine vagine.  I jedan i drugi organ variraju u duljini i međusobno se prilagođavaju. 

Studija iz 2015. pokazala je da je prosječna duljina penisa u erekciji 13,12 centimetara, a mnoge žene kažu da im penis koji je dulji od ovog prosjeka uzrokuje neugodnost i bol. 

29.01.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh