« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
DOBROHOTNOST

Osobni tajnik Benedikta XVI. posjetio ženu koja je napala Papu

Susanna Maiolo, švicarsko-talijanska državljanka, rekla je da je nasrnula je na Papu želeći mu izraziti svoju ljubav

(YouTube)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

papa

,

polnoćka

,

Susanna Maiolo

Osobni tajnik Benedikta XVI. posjetio je ženu s duševnim smetnjama koja je nasrnula i srušila Papu tijekom polnoćke, objavio je u nedjelju vatikanski glasnogovornik Federico Lombardi.

Otac Lombardi je rekao da je Papa zamolio svoga tajnika Georga Gaensweina da posjeti 25-godišnju Susannu Maiolo kako bi iskazao svoje "zanimanje i dobrohotnost". List "Il Giornale" objavio je u nedjelju da je Gaenswein posjetio Maiolo 1. siječnja u hostelu za ljude s duševnim problemima u gradu Subiacu, pokraj Rima, te da joj je poklonio krunicu i oprostio joj.

Lombardi nije želio komentirati te pojedinosti, dodavši da će krivični slučaj koji je pokrenut protiv Maiolo "ići svojim tijekom".

Susanna Maiolo, švicarsko-talijanska državljanka, rekla je da je nasrnula je na Papu želeći mu izraziti svoju ljubav. Pri tome je slučajno oborila Benedikta XVI. na pod, ali se on bez ozljeda pridigao i kasnije nastavio s misom. U nastaloj gužvi nastradao je francuski kardinal Roger Etchegaray (87), koji je pao i slomio bedrenu kost. Vremešni kardinal uspješno je operiran prije tjedan dana.

Prema vatikanskim izvorima koje citira novinska agencija Ansa nekoliko dana nakon incidenta, "najvjerojatnija je mogućnost" da će sud u Vatikanu osloboditi Susannu Maiolo zbog njezina mentalnog stanja. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 16:06:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh