« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca

Papa molio na ruševinama Twinsa

Benedikt XVI. jučer je velikom misom na Yankee stadionu završio svoj šestodnevni posjet SAD-u

Osim što je molio za mir, Sveti Otac susreo se sa skupinom preživjelih te obiteljima poginulih
Osim što je molio za mir, Sveti Otac susreo se sa skupinom preživjelih te obiteljima poginulih
Više o

papa Benedikt XVI.

,

WTC

,

Ground Zero

,

papa

,

Sveti Otac

Papa Benedikt XVI. jučer je, zadnjega dana svog posjeta SAD-u, posjetio Ground Zero u New Yorku, mjesto bivših tornjeva Svjetskog trgovinskog centra (WTC) Twinsa, srušenih u terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine. Sveti Otac molio je za mir, za gotovo tri tisuće žrtava napada te se susreo sa skupinom preživjelih, rođaka poginulih  i spasilaca.

Benedikt XVI. se dovezao papamobilom do podnožja rampe iznad temelja nekadašnjeg sjevernog tornja WTC-a na Manhattanu. Završni dio prošao je pješice, kleknuo u tihoj molitvi nekoliko minuta i potom zapalio svijeću za poginule na, kako je rekao, sceni nevjerojatnog nasilja i boli.

Izgon pedofilaPapin povijesni posjet SAD-u ostat će zapamćen po njegovom jasnom izjašnjavanju kako svećenicima pedofilima nema mjesta u Katoličkoj crkvi. 

- Bože mira, donesi svoj mir našem nasilnom svijetu. Usmjeri na svoj put ljubavi one čija su srca i umovi ispunjeni mržnjom - rekao je Papa na poprištu najtežeg terorističkog napada u povijesti.

Papa je molio i za one koji su istoga dana poginuli, ozlijeđeni ili nestali u napadima na Pentagon i u padu otetog zrakoplova United Airlinesa na letu 93, kod Shanksvillea u Pennsylvaniji.

Benedikt XVI. se na Ground Zerou susreo sa 24 osobe povezane s tragedijom, uključujući preživjele, rođake žrtava i četiri pripadnika spasilačkih službi.

U dirljivom posjetu ruševinama Blizanaca Papu su pratili njujorški kardinal Edward Egan, gradonačelnik Michael Bloomberg, guverner države New York David Peterson i guverner New Jerseyja Jon Corzine. Na kraju šestodnevnog posjeta SAD-u, papa je vodio misu na stadionu NY Yankeesa pred 60.000 katolika. (HINA) 

20.04.2008. 23:43:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh