« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VIŠE OD PUTOVANJA

Papa: Hodočašće nije turizam

Ići na hodočašće zapravo znači izaći iz samoga sebe i poći ususret Bogu, to je mnogo više od turizma upozorava Papa

Papa Benedikt XVI.
Papa Benedikt XVI. (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

hodočašće

,

Santiago de Composteli

Papa Benedikt XVI. istaknuo je u subotu u Santiagu de Composteli da je hodočašće više od turizma, dok put koji vodi u to svetište na sjeveru Španjolske privlači sve više nevjernika. "Ići na hodočašće ne znači tek posjetiti neko mjesto kako bismo se divili njegovu prirodnom, umjetničkom i povijesnom blagu", rekao je Papa nakon posjeta Katedrali sv. Jakova.

Papa se nešto ranije pomolio na grobu svetog Jakova apostola, pošto je dugo pozdravljao mnoštvo oduševljenih hodočasnika okupljenih na trgu ispred te građevine iz 12. stoljeća.

Hodočašće u Compostelu koje je od početka godine posjetilo gotovo 260.000 ljudi, privlači sve veći broj nekršćana koji pješice prevaljuju put dug nekoliko stotina kilometara kroz sjever Španjolske i Francusku.

"Ići na hodočašće zapravo znači izaći iz samoga sebe i poći ususret Bogu, onamo gdje se On očitovao i gdje se Božja milost pokazala u svoj svojoj ljepoti", istaknuo je Papa.

Benedikt XVI. je podsjetio da su tri najveća katolička hodočasnička mjesta Jeruzalem, "povezan s mukom, smrću i uskrsnućem Gospodinovim", Rim, "grad mučenika Petra i Pavla" i Compostela koja "dočekuje hodočasnike iz cijeloga svijeta, željne da osnaže svoj duh svjedočenjem vjere i ljubavi apostola".

Vjeruje se da u Katedrali sv. Jakova počivaju posmrtni ostaci tog apostola pronađeni prije više od tisuću godina.(hina/metro-portal)

06.11.2010. 18:56:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh