« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
PORUKA

Papa Franjo na polnoćki osudio materijalizam

Papa Franjo je u subotu navečer na misi polnoćki u vatikanskoj bazilici sv. Petra istaknuo da je Božić postao taoc materijalizma, te je pozvao katolike da suosjećaju sa djecom, a posebno onom koja su žrtve rata i migracija

Papa Franjo dosljedan u porukama
Papa Franjo dosljedan u porukama (Arhiva)
Više o

Vatikan

,

polnoćka

,

poruke

,

papa Franjo

Pred deset tisuća vjernika u bazilici sv. Petra papa Franjo je rekao da smo u današnjem svijetu često opsjednuti sami sobom, darovima, proslavama, te da nam treba više poniznosti. Oni koji žive u bogatom svijetu trebaju znati da je poruka Božića poniznost, jednostavnost i misterij, dodao je Papa.

'Kad se Isus rodio, od nekih je bio odbačen, dok su drugi prema njemu pokazali ravnodušnost. I danas može postojati takva ravnodušnost, kada Božić postane gozba u kojoj smo mi glavni protagonisti umjesto Isusa, kada se svjetla komercijalizacije nadviju nad Božjom svjetlošću, kada smo zabrinuti za poklone, a istodobno smo hladni prema onima koji su marginalizirani. Zbog takve sklonosti užicima Božić je postao taoc i moramo ga osloboditi', rekao je Papa.

Pozvao je katolike da suosjećaju sa djecom koja tijekom bombardiranja traže zaklon u podrumima, koja se nalaze na čamcima pretrpanim imigrantima, gladnom djecom koja plaču, djecom koja umjesto igračaka u rukama drže oružje, te koja se nalaze na pločnicima velikih gradova.

Također, pozvao je katolike da suosjećaju sa djecom kojoj nije dozvoljeno da budu rođena, ponovivši tako protivljenje abortusu.

Sigurnosne mjere u Rimu i Vatikanu su pojačane nakon što je Tunižanin Anis Amri, osumnjičen za napad na berlinski božićni sajam, ubijen u petak u pucnjavi s policijom u Milanu. Tako je Trg svetog Petra ispražnjen šest sati prije mise polnoćke kako bi moglo bi postavljeno osiguranje i kako bi mogli biti pregledani svi koji dolaze na polnoćku.

25.12.2016. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh