« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
INTERVJU

Papa Benedikt XVI odgovarao na pitanja vjernika na televiziji

Snimljeni odgovori na pitanja vjernika pokazani su u posebnoj emisiji na Veliki petak

Papa Benedikt XVI
Papa Benedikt XVI (Wikipedia)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

intervju

,

pitanja vjernika

Papa je na pitanja odgovarao za svojim stolom u vatikanskoj knjižnici, a na podijeljenom ekranu gledatelji su mogli vidjeti osobu koja postavlja pitanje. Od 2000 pristiglih pitanja, za odgovaranje ih je izabrano nekoliko, prenosi Hina

Benedikt XVI. tako je jednoj Talijanki odgovorio da njezin sin koji je nakon teške nesreće već dvije godine u komi i dalje ima dušu i da može osjetiti ljubav. "Situacija se, možda, može usporediti s gitarom čije su žice slomljene i ne može više svirati", odgovorio je Papa majci koja je pitanje postavila nalazeći se uz uzglavlje svoga sina.

Na pitanje sedmogodišnje djevojčice iz Japana kako može objasniti silnu patnju kroz koju prolazi njezin narod nakon potresa i tsunamija 11. ožujka, Papa je rekao da Isus pokazuje da trpljenje nije uzaludno. "I ja si često postavljam isto pitanje. Zašto neki pate , a neki žive ugodno? Nemamo sve odgovore, ali znamo da je Isus patio kao i vi", rekao je.

Mladoj muslimanki iz Obale Bjelokosti, zemlje u kojoj je u nedavnom nasilju ubijeno 1500 ljudi, a više od milijun ih napustilo svoje domove, Papa je poručio da se ljudi moraju ugleda na Krista kao simbola mira. "Nasilje nikada ne dolazi od Boga", rekao je.

Odgovarajući na pitanje mladih iračkih kršćana, Papa je rekao kako Crkva treba "učiniti sve što je u njezinoj moći" kako bi irački kršćani "mogli ostati u domovini i kako bi odoljeli napasti da se isele, što bi bilo sasvim razumljivo s obzirom na okolnosti u kojima žive.

Papa Benedikt XVI. u petak navečer u rimskom Koloseumu predvodio je tradicionalni Križni put kojime se katolički vjernici na Veliki Petak sjećaju Isusove patnje i smrti na križu.

"Uperimo naš pogled u raspetog Isusa i zatražimo u molitvi; prosvijetli naše srce, učini da u nama umre stari čovjek vezan uz sebičnost, zlo i grijeh. Učini nas novim ljudima, preobraženim muškarcima i ženama, pokretanim tvojom ljubavlju", rekao je Papa.

Na zadnje dvije od četrnaest postaja Benedikt XVI. sam je nosio križ.

Papa Benedikt je ove godine prvi puta od početka svog pontifikata pripremu meditacija za pobožnost Križnog puta povjerio ženi, časnoj sestri augustinki Mariji Riti Piccione, predsjednici saveza augustinki

 

23.04.2011. 09:55:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh