« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
ZANIMLJIVO

Pametnija djeca rađaju se u - rujnu!

Neki roditelji namjerno djecu upisuju kasnije ili ranije u školu, dok drugi svoju djecu upisuju na posebne programe, koji nude instrukcije djeci koja imaju poteškoća s učenjem

Želite genijalca? Neka se rodi u rujnu!
Želite genijalca? Neka se rodi u rujnu! (Arhiva)
Više o

djeca

,

inteligencija

,

datum rođenja

,

rujan

Inteligencija može biti i blagoslov i mana, to će vam reći svaki čovjek koji se u životu našao u problemima zbog razmišljanja svojom glavom i protiv struje, no svejedno bi svaki roditelj poželio pametno dijete.

Ako planirate klinca, bilo bi dobro da namjestite da se rodi u rujnu, jer je istraživanje pokazalo da ta djeca imaju neke prednosti u odnosu na vršnjake.

Prednosti dolaze iz činjenice da su to djeca koja su starija u razredu, pokazala je jedna američka studija. Znanstvenici su promatrali kognitivni razvoj više od 1,2 milijuna učenika u Floridi, starosti od šest do petnaest godina, koji su bili rođeni u različitim mjesecima.

Otkrili su da su učenici rođeni u rujnu na kraju školske godine bili uspješniji i imali bolje ocjene od mlađih vršnjaka. Odnosno, znanstvenici upućuju da su se djeca rođena u rujnu pokazala pametnijima od svojih vršnjaka.

Ipak, istraživanje je pokazalo da djecu rođenu u rujnu vršnjaci ipak mogu "dostići" tijekom kasnijeg obrazovanja, piše Independent.

Primjerice, neki roditelji namjerno djecu upisuju kasnije ili ranije u školu, dok drugi svoju djecu upisuju na posebne programe, koji nude instrukcije djeci koja imaju poteškoća s učenjem.

Istraživanje je obuhvatilo i analizu podataka iz maloljetničkih popravnih domova i otkrili su da starija djeca u razredu rjeđe završavaju u maloljetničkim popravnim domovima zbog različitih kaznenih djela.

20.09.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh