« Život
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
MA DA?!

Pamet i samostalnost stoje na putu ljubavi

Svi znamo barem jednu osobu koja je dugo sama i naizgled nema namjeru promijeniti taj status, a zapravo je podigla kriterije na stvarno visoku razinu

Samci ponekad imaju neke navike koje ne žele mijenjati
Samci ponekad imaju neke navike koje ne žele mijenjati (Arhiva)
Više o

samostalnost

,

pamet

,

veze

,

ljubav

Sami ste? Niste u vezi već neko vrijeme i baš vam je dobro? Ako je tako, imate problem - postavili ste previsoke kriterije i zapravo ne možete naći novog partnera.

Tako tvrde stručnjaci za veze koji su pokušali objasniti rastuću populaciju samaca koji izgledaju vrlo zadovoljni svojim statusom. No, razlozi zbog kojih ljudi dolaze u takvu situaciju su, paradoksalno, zapravo vrlo logični i kvalitetni.

Naime, što je netko inteligentniji i samostalniji, to je zadovoljniji svoji statusom samca i teže mu/joj je odreći se slobode, pa nameće kriterije za novog partnera koje je gotovo nemoguće zadovoljiti.

Jednako tako, kad naleti na osobu koja mu/joj se sviđa i osjećaji postanu uzajamni, upravo to vrijeme provedeno bez partnera svojom razvijenom samodostatnošću nerijetko će aktivirati obrambene mehanizme koji će sabotirati vezu, ali ipak na podsvjesnoj razini.

Naravno, sve ovo pada u vodu kad se takva osoba stvarno zaželi ljubavi i naiđe na osobu koja je spreman to podijeliti s njom - obrambeni mehanizmi će se raspasti i status samca postat će prošlost ...

02.12.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh