« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
RAZMIŠLJA O KANDIDATURI

Palin uvjerena: Mogu pobijediti Obamu 2012.

Dok obitelj Palin ima snažnu potporu konzervativnih republikanaca, nedavna anketa Instituta Gallup pokazala je da 52 posto Amerikanaca ima nepovoljno mišljenje o njoj

Sarah Palin
Sarah Palin (Getty Images)
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

Bijela kuća

,

Sarah Palin

,

izbori 2012.

Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin izjavila je za TV mrežu ABC News da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za Bijelu kuću i vjeruje da može pobijediti predsjednika Baracka Obamu na izborima 2012. godine. Palin je u emisiji ABC-a Barbare Walters "10 najfascinantnijih ljudi 2010.", koja će se emitirati 9. prosinca, na pitanje Walters: "Ako se kandidirate za predsjednika, možete li pobijediti Obamu?" odgovorila: "Ja vjerujem u to".

To je drugi puta u tjedan dana da republikanska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a 2008., potvrđuje namjeru da se kandidira za predsjednicu 2012. godine. U intervjuu New York Times Magazinu u nedjelju, Palin je na pitanje o kandidaturi, kazala da se "da vodi raspravu unutar obitelji, jer joj je obitelj najvažnija". Priznala je kako misli da bi joj izborna kampanja bila veliki izazov. Sarah Palin i njezina obitelj ovih su dana u središtu pozornosti američke javnosti sa dva televizijska "reality show" programa - "Aljaska Sarah Palin" na TLC-u i "Plesu sa zvijezdama" na ABC-u, gdje je Bristol Palin, unatoč ne baš najboljem nastupu, ostvarila iznenađujući uspjeh zahvaljujući glasovima pristaša pokreta 'Tea Party' koji podupire Sarah Palin, te ušla u finale.

Dok obitelj Palin ima snažnu potporu konzervativnih republikanaca, nedavna anketa Instituta Gallup pokazala je da 52 posto Amerikanaca ima nepovoljno mišljenje o Palin. Ispitivanje rasploženja birača, CNN/Opinion Research Corp., čiji su rezultati objavljeni u utorak, pokazalo je da bi na izborima, da se održavaju sada, Obama pobijedio Palin s 52 prema 44 posto glasova. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 09:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh