« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
smjena

Pala Uprava HEP-a

Ivan Mravak i ostali članovi Uprave Hrvatske elektroprivrede od danas više ne obnašaju svoje funkcije

(Saša Midžor Sučić/CROPIX )
Više o

HEP

,

afera u HEP-u

,

smjena uprave HEP-a

,

Mravak smjena

,

vlada smjenila upravu hep-a

 

Hrvatska Vlada je smijenila Ivana Mravka i cijelu Upravu HEP-a. Ta je odluka donesena na užem kabinetu Vlade koji je završio jutros.

Smjena Mravka i četvorice njegovih suradnika iz HEP-a je izravna reakcija na zloporabu ovlasti i položaja, odnosno fiktivnog zapošljavanja hadezeovca Rade Buljubašića, jedna od mnogih afera koje posljednjih dana potresaju HEP.

Dakle, hrvatska vlada je zbog afera u HEP-u odlučila smijeniti ne samo Ivana Mravka već i kompletnu Upravu HEP-a čiji su članovi do danas bili Nikola Rukavina, Stjepan Tvrdinić, Željko Kljaković Gašpić, Darko Dvornik i Željko Tomašić.

Smjena glane figure Uprave HEP-a predviđala se prije nekoliko mjeseci, a mediji su pisali kako će ga Vlada smijeniti ne samo zbog afera već i "za primjer drugim šefovima gubitaških tvrtki".

Mravka će na čelu Uprave HEP-a zamijeniti Leo Begović, pomoćnik ministra gospodarstva.  

Begović je rođen 1970. godine u Dubrovniku. Diplomirao je 1997. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, a stručnim usavršavanjem 2001. godine dobio je i certifikat savjetnika za primjenu standarda ISO 9001.

Od 1998. do 2001. godine radio je kao stručni suradnik - savjetnik predsjednika Županijske komore HGK u Čakovcu. Od 2001. do 2005. godine radio je kao predsjednik Županijske komore HGK Čakovec.

U 2005. godini Vlada RH imenovala ga je pomoćnikom ministra gospodarstva, rada i poduzetništva. Begović je također bio član Vijeća za europske integracije HGK od 1999. do 2004. godine.

22.09.2009. 14:17:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh