« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
FZFF

Pakleni šund zatvorio četvrti Fantastic Zagreb

Do sad najuspješniju godinu s najpopularnijim naslovima i najvećim brojem posjetitelja, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su i partijem u prekrasnom šumskom okruženju

Sjajna atmosfera na zatvaranju Fantastic Zagreba
Sjajna atmosfera na zatvaranju Fantastic Zagreba (FZFF)
Više o

Fantastic Zagreb Film Festival

,

zatvaranje

Nakon uzbudljivih devet dana vrhunske filmske zabave završio je Fantastic Zagreb film festival. Četvrto izdanje jedinog open-air žanrovskog festivala u regiji zatvorio je legendarni klasik fenomenalnog Tarantina Pakleni šund, koji ove godine slavi 20 godina, vjerovali ili ne! Do sad najuspješniju godinu s najpopularnijim naslovima i najvećim brojem posjetitelja, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su i partijem u prekrasnom šumskom okruženju ljetne pozornice Tuškanac.

„Bio je ovo najbolji Fantastic do sada! Zahvaljujemo se svim ljubiteljima žanrovskog filma koji su nas podržali i dolazili na projekcije u tolikom broju. Kada naporno radite cijele godine, s timom od manje od deset ljudi, i na kraju se pokaže da niste radili uzalud, već dapače, da je vaš trud itekako prepoznat od ljubitelja filma, to je stvarno jedinstven osjećaj. I u ova vremena kada je skoro nemoguće pronaći sponzora mi od srca zahvaljujemo svim našim koji su omogućili ovih fantastičnih devet dana, posebno B.netu bez kojeg niti Tuškanac, a pogotovo Medvedgrad ne bi bio moguć. Nadamo se da nas sljedeće godine očekuje još bolje 5. izdanje, već prvo jubilarno"- izjavio je vidno vrlo zadovoljan uspjehom ovogodišnjeg festivala, suosnivač Stjepan Hundić.

Program ovogodišnjeg festivala pokazao se najboljim do sada, a svjetskim i europskim projekcijama prisustvovali su brojni cijenjeni redatelji poput američkog redatelja Kaleba Wentzel Fishera te srpskog redatelja Milana Todorovića. Milanov fantastični triler Nimfa, prvi takav žanrovski film u Srbiji, publika je odabrala i za najbolji film ovogodišnjeg Fantastica.

Proteklih dana dvorane CineStara Zagreb i prekrasne ljetne pozornice Tuškanac bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, a mnogobrojnu publiku posebno je oduševila prva ikad prikazana projekcija filma na tvrđavi Medvedgrad. Jedan od najljepših hrvatskih spomenika kulture ugostio je ekskluzivnu premijeru trilera Sumorno ljeto, a u bajkovitoj atmosferi povijesne utvrde uz mnogobrojne ljubitelje filma, cijenjene goste i osobe iz javnog života, uživali su i brojni međunarodni mediji koji su na projekciju stigli čak i iz Izraela.

Uz brojne popularne filmske naslove jednom od najzanimljivijih projekcija pokazao se višestruko nagrađivani znanstveno-fanstastični suspens Alien iz 1979. godine za čije se prikazivanje tražila karta više - na ljetnoj pozornici Tuškanac koja je zapravo najveće kino u Zagrebu s više od 700 mjesta.

07.07.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh