« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HUMANITARNA KATASTROFA

Pakistan: Pomoć prikupljena, ali ne stiže

Prikupljena je polovica od 459 milijuna dolara koliko je potrebno za pogođene strašnim poplavama, ali pomoć je dobilo tek 700.000 Pakistanaca

pakistan poplave pomoć
pakistan poplave pomoć (Getty Images)
Više o

UN

,

poplave

,

humanitarna pomoć

,

humanitarna katastrofa

,

Bon Jovi Maksimir

,

putovanje u ameriku

Nakon upozorenja da Pakistanu zbog poplava prijeti humanitarna katastrofa, prikupljena je gotovo polovica od ukupno 459 milijuna dolara, potrebnih za hitnu pomoć ugroženima. Novac je prikupljen nakon lobiranja i poziva upućenih međunarodnoj zajednici i donatorima, izvijestili su u srijedu Ujedinjeni narodi.

No unatoč dosad prikupljenoj velikoj svoti novaca, samo je dio od šest milijuna Pakistanaca koji očajnički trebaju hranu i pitku vodu primio pomoć nakon najtežih poplava u zadnjih nekoliko desetljeća, u kojima je poginulo 1.600 ljudi, a oko dva milijuna ostalo ih je bez doma. Do sada je hranom i pitkom vodom opskrbljeno samo 700.000 stanovnika iz ugroženih područja.

"Površina pogođena poplavom je veličine Austrije, Švicarske i Belgije zajedno, što je zastrašujuće. U kratkom vremenu prikupljeno je dosta novca i donatori su shvatili o kakvoj je katastrofi riječ, no poplave još nisu gotove", izjavio je glasnogovornik UN-a Maurizio Giuliano, istaknuvši kako su najugroženija djeca. (hina/metro-portal)

18.08.2010. 11:17:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh