« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KRITIKA

Pahorom nije zadovoljan ni njegov automehaničar

Slovenskom premijeru Borutu Pahoru pismo je poslao njegov bivši automehaničar koji ga otvoreno poziva na ostavku

Borut Pahor
Borut Pahor (Cropix)
Više o

Borut Pahor

,

Slovenija

Sve više Slovenaca nezadovoljno je premijerom Borutom Pahorom. Na ostavku ga je sada otvorenim pismom pozvao i njegov bivši automehaničar, a čini se i bivši prijatelj, prenosi Hina.

Automehaničar Ivo Leban iz Šenpasa, mjesta u blizini Nove Gorice, odakle je i sadašnji predsjednik slovenske vlade, u otvorenom pismu koje je na internetu objavio ljubljanski "Dnevnik" navodi da je dugogodišnji član Pahorovih Socijalnih demokrata (SD) i premijerov prijatelj odavno, još iz vremena kad je Pahor kod njega servisirao bijelog "fiću" u kojemu se tada vozio.

Leban je naveo da se Pahoru javlja otvorenim pismom zbog stanja u državi i samoj stranci, i to nakon što se u jednom telefonskom razgovoru s njim odbio sastati.

"Na posljednjim smo parlamentarnim izborima pobijedili riječima jer su ljudi odbijali politiku prijašnjeg predsjednika vlade Janše, ali će na idućima pobjeda biti moguća samo s djelima, a tu si ti Dragi Borute prekratak", poručuje u otvorenom pismu automehaničar.

Dodaje da je Pahor u Ljubljani "upao u političku močvaru raznih politikanata" koji su ga okružili i ne daju mu disati te da stranka zato nema izgleda na sljedećim izborima i da će ih izgubiti.

"Odlučni ste i bahati kad treba udariti po siromasima koji su za vas glasovali i kad se šepurite u Bruxellesu, ali ste tihi kao miševi kad bi trebalo udariti po stolu i kazniti lopove koji su u privatizaciji ukrali milijune, a radnike poslali na cestu", navodi u svojoj poruci Pahoru ljutiti automehaničar i stranački kolega.

Među svojim kritikama tvrdi i da se Pahor udaljio od ideala socijaldemokracije, da je u Sloveniji potrebno osnovati "novu ljevicu" te da ima osjećaj kako je Pahoru i njegovoj vladi zato "isteklo vrijeme" jer su u politici potrebni "novi ljudi".

05.01.2011. 14:36:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh