Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2011. 14:36:25
KRITIKA

Pahorom nije zadovoljan ni njegov automehaničar

Slovenskom premijeru Borutu Pahoru pismo je poslao njegov bivši automehaničar koji ga otvoreno poziva na ostavku

Borut Pahor
Borut Pahor (Cropix)

Sve više Slovenaca nezadovoljno je premijerom Borutom Pahorom. Na ostavku ga je sada otvorenim pismom pozvao i njegov bivši automehaničar, a čini se i bivši prijatelj, prenosi Hina.

Automehaničar Ivo Leban iz Šenpasa, mjesta u blizini Nove Gorice, odakle je i sadašnji predsjednik slovenske vlade, u otvorenom pismu koje je na internetu objavio ljubljanski "Dnevnik" navodi da je dugogodišnji član Pahorovih Socijalnih demokrata (SD) i premijerov prijatelj odavno, još iz vremena kad je Pahor kod njega servisirao bijelog "fiću" u kojemu se tada vozio.

Leban je naveo da se Pahoru javlja otvorenim pismom zbog stanja u državi i samoj stranci, i to nakon što se u jednom telefonskom razgovoru s njim odbio sastati.

"Na posljednjim smo parlamentarnim izborima pobijedili riječima jer su ljudi odbijali politiku prijašnjeg predsjednika vlade Janše, ali će na idućima pobjeda biti moguća samo s djelima, a tu si ti Dragi Borute prekratak", poručuje u otvorenom pismu automehaničar.

Dodaje da je Pahor u Ljubljani "upao u političku močvaru raznih politikanata" koji su ga okružili i ne daju mu disati te da stranka zato nema izgleda na sljedećim izborima i da će ih izgubiti.

"Odlučni ste i bahati kad treba udariti po siromasima koji su za vas glasovali i kad se šepurite u Bruxellesu, ali ste tihi kao miševi kad bi trebalo udariti po stolu i kazniti lopove koji su u privatizaciji ukrali milijune, a radnike poslali na cestu", navodi u svojoj poruci Pahoru ljutiti automehaničar i stranački kolega.

Među svojim kritikama tvrdi i da se Pahor udaljio od ideala socijaldemokracije, da je u Sloveniji potrebno osnovati "novu ljevicu" te da ima osjećaj kako je Pahoru i njegovoj vladi zato "isteklo vrijeme" jer su u politici potrebni "novi ljudi".

05.01.2011. 14:36:25
http://metro-portal.hr/pahorom-nije-zadovoljan-ni-njegov-automehanicar/53655/