« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ništa od ručka

Pahor se ipak neće sastati s Kosor

Hrvatska premijerka ne želi da se pitanje odnosa sa Slovenijom uvlači u kampanju za predsjedničke izore

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

pahor kosor

,

hrvatsko slovenski odnosi

,

slovenija hrvatska sporazum

Prema neslužbenim informacijama što ih je objavila slovenska televizija, predsjednik slovenske vlade Borut Pahor ipak se neće se 23. listopada u Zagrebu na radnom ručku susresti s predsjednicom hrvatske vlade Jadrankom Kosor, iako je to ranije najavljivao.

Pahor u srijedu na konferenciji za tisak, na kojoj je predstavljao novog kandidata za ministra za lokalnu samouporavu Henrika Gjerkeša, nije želio komentirati svoju prošlotjednu izjavu da će se 23. listopada u Zagrebu susresti s predsjednicom hrvatske vlade prilikom otvaranja velike slovensko-hrvatske poslovne konferencije, te da bi tada mogli i potpisati međudržavni sporazum o arbitraži.

Kako je u srijedu u svom središnjem dnevniku međutim javila slovenska televizija, "jasno je da tog susreta 23. listopada neće biti".

Kako tvrdi slovenska televizija, još nije poznato kada će o tom sporazumu raspravljati odgovarajući saborski odbor, kako bi mogao biti parafiran, a ako do toga ubrzo dođe, onda bio se parafiranje i mogući potpis mogli dogoditi do kraja mjeseca.

No, ako se to ne dogodi do kraja listopada, onda će do novog susreta Pahora i Kosor doći tek za nekoliko mjeseci jer predsjednica hrvatske vlade, kako je navedeno, ne bi željela da se pitanje slovensko-hrvatskih odnosa i arbitraže uvuče u kampanju za predstojeće izbore za novog predsjednika države.

Zamjenica predstojnika ureda za odnose s javnošću Vlade RH Martina Banić izjavila je međutim također u četvrtak kako u svezi sastanka premijerke Kosor s premijerom Pahorom "ništa striktno nije dogovoreno". (hina/metro-portal)

14.10.2009. 22:45:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh