« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
SUMMIT

Prvi Digital Summit u organizaciji Nielsena

Nielsen Digital Summit okupio medijske i marketinške lidere u Hrvatskoj: hoće li Hrvatska uskoro imati digitalnu valutu?

Nielsen se zagrijava...
Nielsen se zagrijava... (Arhiva)
Više o

AGB Nielsen

,

Digitalni Summit

Nielsen Hrvatska okupio je vodeće medijske i marketinške lidere na Digital Summitu, a njihovi predstavnici predstavili su najnovije globalne, ali i domaće trendove u oglašivačkoj industriji. Globalni istraživački „igrač" je na prvom izdanju Digital Summita okupljenim sudionicima omogućio jedinstven uvid u uspješne prakse razvijenih digitalnih tržišta, među kojima se nalaze primjeri Francuske i Poljske.

Tijekom pandemije koronavirusa uporaba pametnih telefona porasla je za vrtoglavih 70%, laptopa 40%, dok se televizijski ekrani gledaju 30%, a tableti 20% više. Dok sveukupni budžeti oglašivača bilježe pad, digitalno i oglašavanje na društvenim mrežama raste unatoč još aktualnoj pandemiji. Rast oglašivačkog tržišta u digitalnom segmentu potkrepljuje i brojka od gotovo 70 milijardi dolara uloženih u oglase na digitalnim platformama na tržištima Europske unije. Upravo o tim i mnogim drugim praktičnim podatcima govorili su lideri Nielsena na Digital Summitu.

„Marketinška industrija u Hrvatskoj žudi za standardizacijom digitalnog medijskog prostora, čemu mogu svjedočiti i neke inicijative u Hrvatskoj. Nielsenovi digitalni alati predstavljaju put upravo ka tome - omogućuju pregled svih objavljenih oglasa, pomažu za efikasno planiranje, i analizu uloženih sredstava te mjere dosege digitalnih kampanja u metrici koja je usporediva sa mjerenjem dosega televizijskih kampanja i mnogo toga drugoga. Iako to jednom potrošaču, u ovome slučaju korisniku digitalnih platformi, nije ključno, oglašivačima je podatak tko, gdje i koliko puta je uočio oglas na svim platformama, itekako bitan", rekla je izvršna direktorica Nielsena u Hrvatskoj Alida Žorž Miketek te nadodala da je cilj Digital Summita bio medijske trendove na globalnoj razini približiti igračima na Hrvatskoj marketinškoj sceni, a za što vjerujem da im je ovim događajem i uspjelo.

Jedan od ključnih govornika bila je Kateryna Edelshtein, SVP, Cluster Leader East Europe, koja je zadužena za 11 tržišta Europe. Istaknula je da opisani alati omogućuju usporedbu lokalnog s globalnim tržištem, paralelno mjerenje dosega oglasnih kampanja na svim platformama, a na kraju i samu optimizaciju ulaganja u oglašavanje.

Među mnogim drugim brojkama i trendovima, medijski i marketinški lideri imali su ekskluzivan uvid u sveukupne statistike unosne influencing industrije u Hrvatskoj. Zanimljiv je i podatak da u Hrvatskoj brojimo više od 45 tisuća influencera na poznatim društvenim mrežama, a najveći dio njih nalazi se na brzorastućem Tik Toku - njih gotovo 30 tisuća.

08.12.2021. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh