« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
NAJAVE

Ovog petka ne propustite dark/electro večer uz Depeche Mode tribute

Imate li dovoljno šljokica, gela za friz iz 80-ih, ludi outfit, dobru volju ili samo obožavate Depeche Mode, spremni ste... Vidimo se u petak 21. prosinca u Savskoj 160

Gift - Depeche Mode tribute
Gift - Depeche Mode tribute (Vintage Industrial)
Više o

Vintage Industrial Bar

,

Depeche Mode tribute

,

Gift

U petak 21. prosinca Vintage Industrial, još će jednom ugostiti jedan od najboljih Depeche Mode tribute bandova na ovim prostorima, koncertnu atrakciju, novosadski bend GIFT.

Dark glam bend Gift, jedinstven je na ovim prostorima, a u njihove scenske nastupe uključeni su elementi kabarea i burleske uz zavodljive melodije i žestoke rock rifove. Autentičnosti najviše pridonosi performerska karizma frontmana Jovana Matića.

Stoga imate li dovoljno šljokica, gela za friz iz 80-ih, ludi outfit, dobru volju ili samo obožavate Depeche Mode, spremni ste... Vidimo se u petak 21. prosinca u Savskoj 160.

**************************************
BIOGRAFIJA:

Depeche Mode je engleski elektronički glazbeni sastav koji je počeo svirati 1980. godine u Basildonu (Velika Britanija). Jedan od najduže živućih i najuspješnijih bendova koji su preživjeli "Novi val" kroz njihov "futuristički izričaj", priznat od mnogih kao jedan od najvećih bendova svih vremena,te kao najbolji elektronički sastav svih vremena.

U 2006. bilo je predviđeno da će Depeche Mode prodati 73 milijuna albuma diljem svijeta. 44 njihove pjesme došle su na UK top listu. Imali su više od 40 pjesama koje su zauzele svoje mjesto na stranim top listama, kao i hrvatskim...

Utjecali su na mnoge današnje popularne umjetnike svojim zvukom, elektroničkim tehnikama i zvukovima. I dalje su utjecajni u modernoj elektronskoj glazbi, kao i u alternativnom žanru. Primjer je obrada grupe Rammstein, pjesma Stripped... Najpoznatija prerada je Personal Jesus u izvedbi Marilyn Mansona.

Depeche Mode je osnovao David Gahan (glavni vokal) uz Martina Gorea (klavijature, gitara, vokal, tekstopisac), Andrewa Fletchera (klavijature) i Vincea Clarkea (klavijature, tekstopisac).

Vince Clarke otišao je iz banda nakon njihovog prvog albuma 1981. Zamjenio ga je Alan Wilder (klavijature, bubnjevi, prateći vokali), koji je svirao s bendom od 1982. do 1995. Nakon Wilderova odlaska, Gahan, Gore i Fletcher nastavili su njihovu izvedbu kao trio.

**************************************
DISKOGRAFIJA:
1981. Speak & Spell 
1982. A Broken Frame 
1983. Construction Time Again
1984. Some Great Reward 
1986. Black Celebration 
1987. Music for the Masses
1990. Violator
1993. Songs of Faith and Devotion 
1997. Ultra 
2001. Exciter 
2005. Playing the Angel 
2009. Sounds of the Universe 
2013. Delta Machine 
2017. Spirit

18.12.2018. 16:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh