« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
KAJIN O SANADEROVIM IZJAVAMA

Ovo nije rat oporbe i HDZ-a, već rat u HDZ-u

IDS-ov saborski zastupnik na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako svaki dan i hrvatski građani i država postaju sve većim taocem HDZ-a i njegove koalicije

Damir Kajin
Damir Kajin (CROPIX)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Jadranka Kosor

,

Damir Kajin

,

svjedočenje

S takvom Hrvatskom, smatra, nitko ne želi imati posla i "mi ćemo kao zemlja svakim danom sve više tonuti". "Tko može ovoj vladi vjerovati kad im više ne vjeruju ni dojučerašnji članovi HDZ-a. Njima vjeruju samo Friščić i Pupovac po kojima bi HDZ mogao vječno vladati", naglasio je Kajin.

Dodao je kako ono što se u zadnje vrijeme događa u Hrvatskoj "nije rat oporbe i HDZ-a, već rat u HDZ-u, odnosno ljudi koji stoje iza premijerke Kosor i bivšeg premijera Sanadera". "Nakon jučerašnje tvrdnje da je premijerka Kosor sve znala i donosila odluke o privatizaciji Ine, očito je da ona treba postati političko, a Sanader pravosudno pitanje", ustvrdio je i dodao kako je u ovom slučaju važno znati tko je donio odluku o prodaji sedam posto dionica braniteljskog fonda MOL-u.

Kako je rekao, Kosor očito nije bila samo zapisničarka, već moćna žena hrvatske vlade koja je stala iza prijenosa dionica braniteljskog fonda MOL-u, makar samo formalno. Po njegovim riječima Sanader je jučer pred povjerenstvom nastupio u svojoj najboljoj maniri - "dizao je sebe, milovao SDP, nije dirao HDZ-a, štitio ljude koji su danas u Remetincu i uvalio premijerku Kosor i ministre koje je stvorio i obogatio, koji su ga izdali". "Sanader se pokazao kao čovjek koji neće izdati svoje ljude, a HDZ ih je odbacio", zaključio je Kajin, dodavši kako se "HDZ s pravom bojao Sanaderova povratka u Hrvatsku".

Htjeli su ga zastrašiti Barišićem da ostane u SAD-u, ali tjerali su zeca i istjerali lisicu", istaknuo je, ustvrdivši kako bi bilo dobro da se obistine Sanaderove riječi "tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada". "Nažalost, problem je da su nam oni iskopali jamu u koju je danas potonula cijela Hrvatska", zaključio je IDS-ov saborski zastupnik Kajin, istaknuvši kako je u ovom trenutku presudno da premijerka Kosor pred povjerenstvom razjasni tko je u ime Fonda hrvatskih branitelja donio odluku o prodaji sedam posto Ininih dionica MOL-u. "To je bit, sve drugo su nijanse kojima će se ubuduće baviti politika i pravosuđe", poručio je Kajin. (hina/metro-portal)

13.10.2010. 18:45:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh