« Sport
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
phelps

Ovo mi je najteži trenutak u karijeri

Izjavio je najbolji plivač današnjice nakon što ga je u finalu SP-a pobijedio Nijemac Biedermann

(Getty Images)
Više o

Michael Phelps

,

SP u plivanju

,

Paul Biedermann

,

200 m slobodno

Najbolji plivač današnjice Michael Phelps priznao je da nikada u karijeri nije doživio tako težak poraz, kao što mu se to jučer dogodilo u finalu SP na 200m slobodno, kada je izgubio od Nijemca Paula Biedermanna.

"Znao sam da će to biti teška borba, ali moram priznati da se nikad nisam osjećao tako nemoćno. Dao sam sve od sebe, ali nisam ga mogao stići, u zadnjih 50 metara nisam mu mogao ništa. Biedermann je u boljoj formi od mene, fizički je bolje pripremljen, a to je ono što vam treba kad su u pitanju discipline koje nisu sprinterske. Moram se bolje fizički pripremiti ako se želim natjecati sa najboljima", kazao je Phelps, koji je bio drugi sa sekundom i 22 stotinke zaostatka.

Biedermann je do zlata na 200m slobodno stigao s novim svjetskim rekordom koji sada iznosi 1:42.00 minuta, što je za čak 96 stotinki brže od staroga rekorda kojega je postavio Phelps na OI u Pekingu.

"Vjerojatno sam pogriješio u pripremama za ovo Svjetsko prvenstvo. Nikad u životu nisam ljenčario šest mjeseci i nisam uopće znao što očekivati u Rimu. Moram se vratiti u pravu formu, biti bolji sljedeće godine. No, moj najvažniji cilj i dalje ostaju OI 2012. u Londonu", rekao je Phelps.

Izvor: Hina

29.07.2009. 11:17:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh